Vijf filmtips voor de maand april

5. March of the Penguins 2: The Call

March of the Penguins 2: The Call

Releasedatum: 20 april
Genre: Documentaire
Regisseur: Luc Jacquet
Cast: Thomas Acda

12 jaar March of the Penguins keert cineast Luc Jacquet terug naar de wereld van de koddig aandoende Arctische waggel- en zwemvogels. In March of the Penguins 2: The Call neemt de filmmaker ons mee op reis in de meest onherbergzame gebieden van Antartica. Hierbij maakt hij gebruik van drones en hypermoderne onderwatercamera's om zo beelden af te leveren van een wereld die je hoogstwaarschijnlijk nog niet eerder zo hebt gezien.

The March of the Penguins 2

In de door Disney geproduceerde natuurdocumentaire L'empereur oftewel March of the Penguins 2: The Call draait het allemaal om de jonge pinguïn uit de film uit 2005 die zo'n 12 jaar later op het punt staat om aan een bijzondere reis te gaan beginnen. Een grote reis waarbij de gevaren van alle kanten op het dier loeren. Het vervolgverhaal vertelt met imponerende beelden de lotsbestemming van een keizerpinguïn, wiens krachtige en mysterieuze instincten hem in staat stellen om te kunnen overleven. March of the Penguins 2: The Call is dan ook een zeer indrukwekkende documentaire die absoluut niet onder doet voor de tot nu toe onovertroffen natuurdocumentaires van de BBC.

In de afgelopen jaren heeft de filmtechniek niet stilgestaan en dat is dan ook goed te zien in de vlijmscherpe HD-beelden, waarmee het March of the Penguins 2: The Call dan ook een zeer geschikte film maakt om op een groot doek te bekijken. Waar Jacquet in het vorige deel het wel een wee van een groep keizerpinguïns filmde, volgt hij in deze documentaire het wel en wee slechts één vogel die het moet zien te overleven in een barre wereld vol gevaren en obstakels. Waar we bij de vorige film de stem van de Vlaming Urbanus konden horen zal voor deze film het commentaar worden ingesproken door Thomas Acda. Ben je dus wel in de stemming voor een ijzingwekkende natuurdocumentaire dan kun je March of the Penguins 2: The Call alvast in de agenda zetten.