Vijf filmtips voor de maand april

4. Get Out

Get Out

Releasedatum: 20 april
Genre: Horror
Regisseur: Jordan Peele
Cast: Daniel Kaluuya, Allison Williams en Bradley Whitford

In de film Get Out van Jordan Peele draait het om de Afro-Amerikaanse Chris Washington (Daniel Kaluuya) en zijn blanke vriendin Rose Armitage (Allison Williams) wiens relatie op een punt is aangekomen dat er moet worden kennisgemaakt met ouders en schoonouders. Rose nodigt Chris uit om een weekend naar haar ouders te gaan. Chris merkt dat de familieleden van Rose zich nogal vreemd gedragen en denkt dat dit te maken heeft met hun interraciale relatie. Gedurende het weekend doet hij echter een aantal verontrustende ontdekkingen die hem naar een geheel andere waarheid leiden.

Get Out

Get Out is het regiedebuut van Jordan Peele, die bij de meeste mensen vooral bekend zal zijn als acteur in komische televisieseries en films. Zo zagen we hem vorig jaar nog schitteren in de ondergewaardeerde actie-komedie Keanu. Dat de beste man zich ook prima weet te redden met een sinistere horrorfilm bewijst hij met zijn eerste rolprent Get Out. Wat Get Out vooral een uitmuntende horrorfilm maakt is het feit dat deze film het niet hoeft te hebben van grof geweld en ranzige bloederige beelden, maar vooral leunt op een sterk gelaagd en onvoorspelbaar verhaal met zeer onverwachte wendingen.

Ben je dus wel een liefhebber van een bloedspannende griezelfilm met een snufje zwarte humor, dan kunnen we je zeker aanraden om deze hoogstaande rolprent op het witte doek te gaan aanschouwen. Of je gaat op 12 april naar het Imagine Film Festival waar deze film de opener zal zijn.