Vijf filmtips voor de maand april

3. The Fate Of The Furious

The Fate Of The Furious (The Fast And The Furious 8)

Releasedatum: 13 april
Genre: Actie, Misdaad
Regisseur: F. Gary Gray
Cast: Vin Diesel, Charlize Theron en Dwayne Johnson

The Fate Of The Furious is alweer de achtste film in de populaire reeks The Fast And The Furious. Nu Dominic (Vin Diesel) en Letty Toretto (Michelle Rodriguez) op huwelijksreis zijn en Brian en Mia zich hebben teruggetrokken doet de crew een poging om weer een normaal leven te leiden. Wanneer evenwel een mysterieuze vrouw Dom probeert over te halen tot de wereld van misdaad kan hij deze verleiding niet weerstaan. Door het verraad van de persoon die het dichtst bij hen staat, zal de crew beproevingen moeten doorstaan als nimmer tevoren. Van de kust van Cuba en de straten van New York tot de ijzige vlaktes van de Arctische Barentszzee, het team zal de hele wereld moeten doorkruisen om een anarchist te kunnen stoppen die druk bezig is om grote chaos te verspreiden. Ook moeten ze de man thuis zien te brengen die hen tot een grote familie heeft gemaakt.

The Fast And The Furious 8

The Fate Of The Furious oftewel The Fast And The Furious 8 is wederom een fijne film met een overdosis aan actie en voorbijvliegende racebollides. De 160 minuten durende rolprent bevat een plot dat waarschijnlijk wel op een A4tje afgedrukt zal kunnen worden maar dat mag de pret zeker niet drukken. Tenslotte ga je niet naar een film als deze voor een filosofisch onderliggende boodschap. The Fate Of The Furious is na The Fast and the Furious: Tokyo Drift uit 2006 de eerste film in de reeks waarin de in 2013 verongelukte acteur Paul Walker niet te zien zal zijn, al gaan er op het wereldwijde web wel geruchten dat er flashbacks in de film te zien zijn waarin we Walker zouden kunnen aanschouwen.

The Fate Of The Furious is ook de allereerste Amerikaanse speelfilm waarvoor opnames mochten worden gemaakt op Cuba en ook de actie die werd gefilmd op IJsland kunnen we op zijn zachtst gezegd toch wel zeer explosief noemen. Een heerlijk stuk vermaak waarbij het verstand gewoon even fijn op nul kan worden gezet.