Vijf gametips voor de maand maart

5. Mass Effect: Andromeda

Doei Commander Shepard, Ryder is de nieuwe naam. Het vierde deel in één van de meest succesvolle franchises van het afgelopen decennium speelt zich, zoals de titel al doet vermoeden, af in Andromeda, één van de meest dichtbijstaande sterrenstelsels ten opzichte van onze eigen Melkweg.

Mass Effect: Andromeda begint tijdens de gebeurtenissen van Mass Effect 2, maar neemt je snel 600 jaar mee de toekomst in. Gearriveerd in het nog niet in kaart gebrachte sterrenstelsel, wacht een nieuwe bedreiging je op: de Kett. BioWare lijkt voorlopig weinig los te willen laten over het nieuwe ras, en dat is misschien maar beter ook. Uit eerdere delen in de serie blijkt dat BioWare prima in staat is een uitstekende achtergrond van mysterieuze rassen te presenteren, zoals bijvoorbeeld de Protheans en Collectors.

Een nieuw sterrenstelsel leent zich natuurlijk uitstekend voor nieuwe verhalen. De gebeurtenissen van de originele trilogie zijn inmiddels verre geschiedenis, dus Mass Effect: Andromeda is in principe een nieuw begin. Vanaf 23 maart kunnen we zelf een nieuwe locatie verkennen en de toekomst van de mensheid en andere rassen vaststellen, of wellicht beëindigen.