Vijf gametips voor de maand maart

4. NieR: Automata

De originele NieR kwam in 2010 uit en werd destijds matig ontvangen. Met een metascore van 68 en slechte verkoopcijfers dreigde het snel een vergeten actie-RPG te worden. Toch wist het een cult-hit te worden dankzij een goed verhaal en geweldige muziek. Fans hadden nooit durven dromen dat ze een sequel zouden krijgen.

NieR: Automata lijkt wat dat betreft een soort droomformule. Het mixt de creatieve geest en de schrijfsels van Taro Yoko met de uitmuntende gameplay van Platinum Games. Het zwakke punt van NieR wordt hiermee niet alleen verholpen, maar zelfs ijzersterk. Het verhaal, dat wederom meerdere playthroughs eist, belooft wederom uniek te zijn en wat we hebben gehoord van de soundtrack is ouderwets goed.

De graphics mogen dan niet top ogen, de animaties en het vechtsysteem lijken subliem. De game loopt wat dat betreft over van stijl. Natuurlijk zijn er ook een paar zorgpuntjes. De wereld is vrij open, maar ook leeg. En het blijft altijd de vraag of de combat ook na 30 uur leuk blijft. We gaan het op 10 maart ondervinden op de PS4.