Vijf filmtips voor de maand maart

5. Life

Life

Releasedatum: 23 maart
Genre: Science Fiction, Horror
Regisseur: Daniel Espinosa
Cast: Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds

Een internationale groep wetenschappers ontdekt een eencellige organisme op Mars en levert daarmee het eerste bewijs voor leven buiten de Aarde. Het Martiaanse organisme blijkt echter veel intelligenter dan de zes wetenschappers hadden gedacht en al snel gaan de dingen heel anders dan gepland. Wat volgt is een dodelijke strijd in de ruimte waarbij het voortbestaan van de gehele mensheid op het spel staat.

Life 1

Life is de nieuwe film van regisseur Daniel Espinosa, die eerder al naam wist te maken met prima films als Snabba Cash, Safe House en Child 44. Met zijn nieuwste rolprent Life levert de filmmaker weer een ouderwets fijne science fiction film met een stevige dosis horror af die zo nu en dan wel wat de sfeer ademt van de klassieker Alien.

Life 2

De film Life zou oorsprokelijk pas in mei van dit jaar uitgebracht worden maar om concurrentie te voorkomen met de absolute blockbuster Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales verschijnt de film nu twee maanden eerder en daar zijn we eerlijk gezegd niet rouwig om. Life zal haar wereldpremiere beleven als afsluitende film op het South By Southwest Film Festival op 18 maart en zal wereldwijd vanaf 24 maart in de bioscopen te zien zijn. In Nederland kunnen we echter al een dag eerder gaan genieten van deze overtuigende thriller in de ruimte die we, afgaande op de trailer, nu al durven te vergelijken met films als Lifeforce, Prometheus en Gravity.