Vijf filmtips voor de maand maart

2. Logan

Logan

Releasedatum: 2 maart
Genre: Actie, Science Fiction
Regisseur: James Mangold
Cast: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen

Logan is een film die zich afspeelt in een nabije toekomst. De oververmoeide superheld Logan (Hugh Jackman) leidt een rustig en teruggetrokken bestaan in een gehucht bij de Mexicaanse grens waar hij voor een eveneens duidelijk aftakelende Professor Xavier (Patrick Stewart) zorgt. Ook Logan is zichtbaar ouder geworden en opgelopen verwondingen lijken ook minder snel weer te helen. Aan alle rust komt plotseling een einde als een mysterieus 12-jarig meisje genaamd Laura opduikt, dat wordt opgejaagd door dezelfde personen die er ooit voor zorgden dat Wolverine de persoon werd zoals we hem nu kennen. Het is het begin van een uiterst dodelijk kat-en-muisspelletje.

Logan 1

Zo'n vier jaar na The Wolverine is het dan eindelijk tijd voor de afsluiter van deze weergaloze trilogie. Na het immense succes van Deadpool lijken de mensen van Marvel eindelijk in de gaten te hebben dat je met een R-rated comicbookverfilming ook prima een winstmakende rolprent kunt afleveren. Liefhebbers van de Wolverine-stripreeks zullen deze brute film dan ook zeker weten te waarderen omdat er eindelijk recht wordt gedaan aan het grimmige en duistere levensverhaal van James Howlett oftewel Logan.

Logan 2

Niet dat de voorgaande twee delen slecht waren maar die films waren duidelijk voor een jonger publiek gemaakt waardoor het allemaal net iets te soft werd. Met Logan heeft regisseur James Mangold, die we ook kennen van fijne films als Cop Land (1997), Walk The Line (2005), 3.10 To Yuma (2007) en The Wolverine (2013), een bikkelharde actiefilm uitgebracht die meer de sfeer ademt van een ouderwetse grindhousefilm. Logan is dan ook een aangenaam bloederige en gewelddadige film geworden die zeker niet geschikt is voor een te jong publiek.