In gesprek met de Phelps-broers en de makers over Harry Potter: The Exhibition

"Revelio!". Zo klonk het donderdag op de première van de nieuwe tentoontelling, Harry Potter: The Exhibition. De gebroeders Phelps, bekend als Fred en George Weasley uit de films, mochten vandaag de tentoonstelling openen onder grote belangstelling van het massaal toegestroomde publiek. 

De tentoonstelling, die onder andere al is neergestreken in Singapore, Amerika, Parijs en Brussel, is vanaf vandaag dan ook toegankelijk voor iedereen. En of je nou Harry Potter-fan bent of niet, voor een ieder is er wat wils in deze belevenis. Bezoekers kunnen zich allereerst laten sorteren in hun 'huis'. De Sorteerhoed, precies zoals in de film, bepaald naar aanleiding van een kort gesprekje waar jij thuis zou horen. Dan is het tijd om je in de wereld van Harry Potter en het filmproces te storten. De tentoonstelling is opgedeeld in verschillende delen. Zo is er de Kruidenkundeklas, maar ook Quidditch wordt uiteraard niet vergeten. Zo is er de mogelijkheid om zelf een Quaffle te gooien door een van de ringen en te kijken hoe goed je het zou doen in een potje Quidditch. Neem ook plaats in de stoel van Hagrid en ervaar hoe het is om een reus te zijn.

De slaapkamer van Harry, inclusief kostuum zijn ook te bewonderen!De slaapkamer van Harry, inclusief kostuum zijn ook te bewonderen! (HARRY POTTER characters, names and related indicia are TM of Warner Bros. Entertainment Inc. Harry Potter Publishing Rights TM JKR. (s16)

De tentoonstelling heeft dus zeker een interactief karakter, maar er is ook genoeg te zien in de displays. Zo zijn er duizenden objecten uit de films tentoongesteld in verschillende filmsets. Natuurlijk is er de Great Hall, maar ook het Verboden Bos moet door de bezoekers overwonnen worden. En het is vooral zaak om niet te hard te trillen tijdens de wandeling door het Zwarte Kunsten-gedeelte. 

Harry Potter: The Exhibition is een belevenis voor jong en oud. Het is dan ook zeker de moeite waard om de reis te maken naar de Cinemec in Utrecht en de wondere wereld te betreden. Op de volgende pagina's valt het interview te lezen met James en Oliver Phelps en de makers van de tentoonstelling! De tentoonstelling is te zien tot en met 30 juni naast de Cinemec in Utrecht. Kaarten koop je hier.