WK alpineskiën 2017: Bloedmooie thuisfavoriete en steilste start op aarde

2. Super-G vrouwen: bloedmooie thuisfavoriete

We beginnen het WK met de super-G bij de vrouwen. Voor de mensen die niet echt op de hoogte zijn van het skiën: de super-G is een van de twee snelheidsonderdelen en staat voor 'super giant slalom', superreuzenslalom dus. Het is dan ook een kruising tussen de bloedsnelle afdaling en de meer technische reuzenslalom en spektakel is gegarandeerd op dit prachtige onderdeel. Denk aan hoge snelheden, scherpe bochten en skiesters die alles uit de kast trekken om overeind te blijven.

Podium WK 2015
1. Anna Fenninger (Oostenrijk)
2. Tina Maze (Slovenië)
3. Lindsey Vonn (VS)

De favorieten
Er is maar één echte favoriete op de super-G en in sportminnend Zwitserland is het hét gesprek van de dag: gaat Lara Gut haar favorietenrol waar kunnen maken? De mooie Zwitserse won dit seizoen de eerste drie wedstrijden op de super-G, maar haalde vorige week in Cortina d'Ampezzo de finish niet na een harde aanvaring met een poortje. Voor een ieder - behalve de concurrentie - is te hopen dat ze er weinig last meer van heeft en dan zal ze bijzonder lastig te verslaan zijn. Het zou eerlijk gezegd ook eens tijd worden, na zilver op de Spelen en drie keer zilver en één keer brons op eerdere WK's.

Er zijn echter zeker kapers op de kust. Lindsey Vonn is terug van een blessure en hoewel ze op de super-G nog niet bij het podium in de buurt kwam, is het simpelweg stupide om de Amerikaanse uit te sluiten, wanneer dan ook. De Liechtensteinse Tina Weirather, Gut's boezemvriendin, werd al twee keer tweede en een keer derde achter de Zwitserse, terwijl Ilka Stuhec - de revelatie van het seizoen - de wedstrijd in Cortina won. De Italiaanse Sofia Goggia kent het seizoen van haar leven en wacht nog op haar eerste overwinning...waar beter dan tijdens het WK? Regerend kampioene Anna Veith, inmiddels getrouwd, heeft de vorm na een lange blessure nog niet helemaal te pakken, maar dat ze het talent om te winnen heeft moge duidelijk zijn.

Voorspelling
1. Lara Gut (Zwitserland)
2. Sofia Goggia (Italië)
3. Tina Weirather (Liechtenstein) 

Lara Gut ging een dikke week geleden in Cortina de mist in, wat skiliefhebbers flink deed schrikken (Bron: YouTube)