WK alpineskiën 2017: Bloedmooie thuisfavoriete en steilste start op aarde

11. Slalom vrouwen: Mikaela Shiffrin tegen Mikaela Shiffrin

Als je het over vrouwenslalom hebt, heb je het over Mikaela Shiffrin. De Amerikaanse domineert de slalom al enige jaren en werd in 2013 en 2015 wereldkampioene, met olympisch goud tussendoor. Toch is de superster van het Amerikaanse skiën - ja, we plaatsen haar boven Lindsey Vonn - nog maar 21 lentes jong. 

Podium WK 2015
1. Mikaela Shiffrin (VS)
2. Frida Hansdotter (Zweden)
3. Sarka Strachova (Tsjechië)

De favorieten
Een favoriet voor de vrouwenslalom aanwijzen, het is makkelijker dan een peuter van een zakje snoep beroven. Mikaela Shiffrin stijgt al jaren boven iedereen uit en dit seizoen was dat vooral aan het begin niet anders. Tot we in Zagreb neerstreken: Shiffrin haalde zowaar de finish niet en na drie tweede plekken op rij - achter Shiffrin - kon Veronika Velez Zuzulova de zege opeisen. In Flachau werd Shiffrin voor het eerst in hele lange tijd zelfs verslagen zonder zelf uit te vallen. Frida Hansdotter ging er met de winst vandoor, Nina Løseth werd tweede en Shiffrin moest haar derde plek tot overmaat van ramp ook nog eens delen met Wendy Holdener. 

Met Velez Zuzulova hebben we gelijk de grootste uitdaagster van Shiffrin genoemd. De toch al 32-jarige Slowaakse won nog nooit een WK-medaille, maar dit jaar moet dat toch echt wel eens gaan gebeuren. De andere kanshebsters hebben we voor een groot deel ook al genoemd: Løseth, Hansdotter en vooral de steeds beter skiënde Holdener. Dan missen we eigenlijk alleen Petra Vlhova nog, de jonge Slowaakse die druk bezig is de wereldtop te bestormen. Zij zou hier wel eens een medaille weg kunnen snoepen.

Voorspelling
1. Mikaela Shiffrin (VS)
2. Wendy Holdener (Zwitserland)
3. Petra Vlhova (Slowakije) 

De enige serieuze manier waarop de concurrentie Shiffrin kan verslaan is als Shiffrin zichzelf verslaat (Bron: YouTube)