Vijf gametips voor de maand februari

2. Nioh

Het is overduidelijk: Nioh is hevig geïnspireerd door de Souls-serie. De game maakt gebruik van equivalenten aan bonfires, souls en andere bekende elementen van de beroemde serie. Toch kijken veel gamers reikhalzend uit naar deze game, want het is een Souls-achtige game die mogelijk de kwaliteit van de originele serie benadert.

Nioh heeft allereerst een interessante setting, het is een alternatieve versie van Japan in de 17e eeuw. Monsters, genaamd yokai, hebben grote delen van het land overgenomen. Het is aan Edward, een Europese samuari, om ze te stoppen. Interessanter is het feit dat het niet alleen heel veel van Souls leent, maar ook van Team Ninja's eigen serie: Ninja Gaiden. In Nioh kun je heuse combo's opzetten, waardoor het meer als een actie-game aanvoelt.

Dankzij de alpha en de beta hebben we al uitgebreid aan deze twist op de Souls-formule mogen proeven. De levels die we mochten spelen gaven een goede indruk. Nu kunnen we alleen maar hopen dat de rest van de game de belofte inlost. Nioh komt op 7 februari exclusief uit voor PS4. Verwacht onze review ook op die datum.