De 16 meest verrassende albums van 2016

9. 09 Dinosaur Jr. - Give A Glimpse Of What Yer Not

Dinosaur Jr. - Give A Glimpse Of What Yer Not

Dinosaur Jr. - Give A Glimpse Of What Yer Not

Als er een band die altijd garant heeft gestaan voor fraaie langspelers dan is het wel de Amerikaanse band Dinosaur Jr. Al sinds de vroege jaren tachtig zijn Jay Mascis, Lou Barlow en Murph hofleveranciers van heerlijke popliedjes met een rauw randje en bij voorkeur met veel feedback. Ook op hun laatste album Give A Glimpse Of What Yer Not wordt deze lijn op fijne wijze doorgezet.

Give A Glimpse Of What Yer Not is alweer het vierde album sinds de groep uit Amherst, Massachusetts in 2005 weer bijeen kwam na een sabbatical van bijna tien jaar en mag zonder enige twijfel tot het beste werk van de band worden gerekend. Het werd ook wel weer een keer tijd voor een nieuwe plaat aangezien het alweer vier jaar geleden was dat hun vorige album I Bet on Sky verscheen. Voor de opnames van Give A Glimpse Of What Yer Not doken de mannen de Bisquiteen Studio in om aldaar een elftal tracks op te nemen.

Dinosaur Jr.
Dinosaur Jr.

Net als Neil Young heeft ook Jay Mascis een stem die je graag mag horen of waar je absoluut niets mee kunt, er is simpelweg geen middenweg. Met Give A Glimpse Of What Yer Not levert de band in elk geval een plaat zoals de liefhebbers van de band die zo graag horen. Naast een negental composities van Jay Mascis kent de plaat ook twee tracks die zijn geschreven door bassist Lou Barlow, die bij liefhebbers van vunzige gitaarpop ook bekend is van zijn andere band Sebadoh. Give A Glimpse Of What Yer Not kent geen enkele zwakkere track en is daarom in één adem te noemen met topalbums als You're Living All Over Me, Bug, Green Mind en Without A Sound.