25 prachtige sportmomenten uit 2016

8. Wevers pakt olympisch goud op de balk

Sportvrouw van het jaar Sanne Wevers gaf ons één van de hoogtepunten van de sportzomer, ze werd olympisch kampioene. Het nieuwsbericht van destijds:

Op de Olympische Spelen in de toestelfinale balk heeft de 24-jarige Sanne Wevers het goud behaald. Wevers turnde een fantastische score van 15.466 met een moeilijkheidsgraad van 6.600 en een uitvoeringsscore van 8.866. Haar score was eveneens een persoonlijk toestelrecord. Het zilver ging naar Lauren Hernandez en het brons naar Simone Biles, beide uit Amerika.

De Amerikaanse Lauren Hernandez turnde als vijfde en maakte het voor Wevers nog ontzettend spannend. Hernandez turnde een keurige oefening maar haar moeilijkheidsgraad van 6.400 was niet hoog genoeg om voorbij Wevers te gaan. Haar score was 15.333.

De laatste turnster, de Braziliaanse Flavia Saraiva kwam als laatst aan de beurt en had ook de mogelijkheid om een score te turnen van boven 15.000. Saraiva maakte ook een evenwichtsfout en hield niet genoeg over om Wevers voorbij te gaan. Zij werd uiteindelijk vijfde.

Topfavoriete Simone Biles uit Amerika maakte een grove balansfout waardoor Biles slechts een score had van 14.733.

De oefening van Wevers (Bron: YouTube)