25 prachtige sportmomenten uit 2016

11. Bertens verliest in de halve finale van Roland Garros

Kiki Berstens beleefde een bijzondere Roland Garros. In een toernooi dat door regen geplaagd werd, wist ze tot de halve finales te komen. Daarin moest ze helaas haar meerdere erkennen in Serena Williams. Zo kon je het nieuwsbericht die dag vinden op onze site:

Kiki Bertens heeft helaas niet de finale van Roland Garros weten te bereiken. De mondiale nummer één, Serena Williams, was te sterk in twee sets: 7-6 (9-7) en 6-4. Vanochtend was het nog niet zeker of Bertens zou gaan spelen. De Nederlandse heeft last van een kuitblessure.

Bertens tijdens het duel met Williams (Pro Shots / Action Images)
Bertens tijdens het duel met Williams (Pro Shots / Action Images)

Ondanks de kuitblessure wist Bertens Williams toch een aantal keer te breken. In de eerste set begon Bertens met een break en wist op een 2-0 voorsprong te komen, die uitliep op een 5-3 voorsprong. In die set had ze twee setpoints, maar helaas moest Bertens deze weer inleveren. Uiteindelijk liep het uit op een tiebreak die werd gewonnen door Williams met 9-7.

In de tweede set begon Bertens na servicebehoud wederom met een break en een 2-0 voorsprong. Helaas wist Serena dit keer meteen terug te breken. Uiteindelijk was Serena steeds goed op de beslissende momenten. Bertens speelde nog wel een aantal matchpoints weg, maar dat mocht niet meer baten.

Serena Williams komt morgen in de finale uit tegen de Spaanse Garbiñe Muguruza, die won met 6-2 en 6-4 van de Australische Samantha Stosur.

Helaas kon Bertens het niet bolwerken tegen Williams (Pro Shots / Action Images)
Helaas kon Bertens het niet bolwerken tegen Williams (Pro Shots / Action Images)