Interviews met Obituary en Prong

Het was afgelopen donderdag weer eens ouderwets genieten in Poppodium De Neushoorn in Leeuwarden. Onder de noemer Battle of the Bays European Tour 2016 streken de legendarische bands Obituary, Prong en Exodus en de relatief gezien jonge honden van King Parrot in de Friese hoofdstad neer voor een authentieke bak muzikaal geweld.

Uw verslaggever, die rond 1989 in zijn eerste bandje Sexual OCD brulde, werd destijds net als vele anderen geïnspireerd door het vroege werk van bands als Obituary (Slowly We Rot) en Prong (Primitive Origins, Force Fed). Toen we dan ook een bevestiging hadden ontvangen dat we met deze bands in gesprek mochten begonnen de zenuwen toch wel een beetje te kriebelen. Je krijgt tenslotte niet elke dag de kans om te mogen spreken met je muzikale helden.

Terwijl King Parrot het podium in De Neushoorn onveilig maakte had ik backstage een uitgebreid interview met zanger en gitarist Tommy Victor, een enorm symphatieke kerel die al zo'n 30 jaar lang de voorman is van de uit New York afkomstige band Prong. Victor begon halverwege de jaren tachtig zijn muzikale loopbaan als geluidsman in het legendarische CBGB's, een concertzaal die door velen word bekeken als een van de bakermatten van zowel de hardcore punk als de metalscene. Het resultaat van dat gesprek kun je hieronder bekijken.

Daarna was het tijd voor het interview met de Bay Area metalgoden van Obituary, een vraaggesprek dat eigenlijk al een behoorlijke tijd geleden plaats had zullen vinden, maar waar door de vondst van asbest in het huis van ondergetekende destijds weinig van terecht kwam. Inmiddels zijn we dus een dik jaar verder en konden we eindelijk van gitarist Trevor Peres de antwoorden vernemen op vragen van FOK!kers die onder meer wilden weten wat er zoal in een eventuele rouwadvertentie van de band Obituary zou komen te staan en wie volgens de band de meest sympathieke persoon in de gehele metalwereld is. Het interview met Obituary kun je hieronder terug zien.