De favoriete horrorfilms van de laatste 50 jaar van dekatophetspek

20. 1984

A Nightmare on Elm Street
Regie: Wes Craven
Cast: Robert Englund, John Saxon, Ronee Blakley

Wederom een film die een nieuwe dimensie gaf aan het horrorgenre. In A Nightmare on Elm Street draait het om een groepje jongeren die in hun dromen achterna worden gezeten door een maniak met een verminkt gezicht en vlijmscherpe messen aan zijn vingers van zijn rechterhand. Terwijl de overlevenden proberen uit te vinden waarom zijn het doelwit zijn van de psychopaat loert moordenaar Freddy Krueger op het moment dat zijn slachtoffers in slaap vallen om hen vervolgens af te kunnen slachten. Weten ze aan zijn dodelijke grip te ontkomen?

A Nightmare On Elm Street

Trivia:
Voor het maken van A Nightmare on Elm Street werd bijna 1900 liter nepbloed gebruikt.

A Nightmare on Elm Street was de debuutfilm van Johnny Depp. Depp kreeg de rol omdat de dochter van Wes Craven hem een lekker ding vond.

A Nightmare on Elm Street werd in 30 dagen opgenomen. De film werd gemaakt met een budget van 1,8 miljoen dollar, een bedrag dat in het eerste weekend van vertoning al werd binnengesleept.

De naam Elm Street wordt geen enkele keer genoemd in de film.

Heather Langenkamp versloeg zo'n 200 actrices bij de auditie voor de rol van Nancy Thompson. Zo werd er auditie gedaan door onder meer Jennifer Grey, Demi Moore, Courteney Cox en Tracey Gold.