Vijf gametips voor de maand oktober

2. Battlefield 1

De Battlefield-franchise is inmiddels bijna 15 jaar oud en een boel iteraties verder. Het is inmiddels drie jaar geleden dat het populaire Battlefield 4 uitkwam en vorig jaar kwamen EA en DICE met de cops 'n robbers-spinoff Battlefield Hardline. Toch is het waarschijnlijk Battlefield 1 waar een heleboel fans écht naar uitkijken.

Battlefield 1 gaat terug naar 'The Great War', de Eerste Wereldoorlog. Het is de eerste keer dat er binnen de serie een deel uitkomt dat zich in deze setting afspeelt. In Battlefield 1 ligt er zoals altijd een focus op teamspel en het gebruik van voertuigen. Uit de verschillende gameplaybeelden en bèta-ervaringen kunnen we in ieder geval concluderen dat de game er heel mooi uitziet dankzij Frostbyte 3-technologie, die in Battlefield 1 veel gelijkenissen vertoont met Star Wars Battlefront.

In de game strijden twee teams tegen elkaar en kunnen spelers kiezen uit acht verschillende classes, zoals scout of medic. Qua maps kan er gevochten worden op veel verschillende fronten uit de Eerste Wereldoorlog, van de bloedhete Sinaïwoestijn tot een deprimerend, regenachtig Saint-Quentin. De game biedt support voor 64-speler multiplayer en met een nieuw squad-systeem kunnen complete squads gezamenlijk servers joinen. Ook is er weer een singleplayer-campaign te spelen, waar we recent nog wat beelden van meekregen.

Battlefield 1 kunnen we verwachten op 21 okober voor PlayStation 4, Xbox One en pc.