Drie games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

4. Limbo

Toen Limbo net verscheen, heb ik het nooit gespeeld. Waarom weet ik niet. De reviews waren enkel positief, de stijl ziet er meesterlijk uit in al zijn simpelheid en de game is op de juiste manier uitdagend.

limbo

Recent heb ik de game dan toch een kans gegeven en man, dat had ik echt eerder moeten doen. Het is geen lang avontuur, het verhaal moet je enigszins zelf invullen en het heeft weinig toeters en bellen, maar dat heeft Limbo helemaal niet nodig. Je voelt je daadwerkelijk in limbo. De setting en grafische weergave van de game zijn vrijwel perfect. 

De game volgt een trial-en-error-systeem, waardoor je vaak dood zal gaan door dingen net verkeerd te timen of verrast te worden door een gebeurtenis die je niet aan zag komen. Door een goed werkend systeem werkt dit echter totaal niet irritant. Het enige wat je wil doen is doorspelen en doorspelen en doorspelen. En daarna nog een keer spelen. Een prima game, waar verder weinig woorden meer voor nodig zijn.

Ga de game gewoon spelen. Doe je het niet op mobiel, doe het dan op pc of consoles. Maar ga ervoor zitten en laat je meeslepen door de game. Maak niet dezelfde fout als ik om nog langer te wachten met spelen. De game is de moeite waard, zonder meer.

Limbo is hier te downloaden voor Android (5,30 euro) en hier voor iOS (4,99 euro).