Het beste en slechtste van E3 2016

Kensuke

Beste:

De beste game was met afstand The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Niet alleen omdat Nintendo een echte open wereld Zelda maakt, maar ook omdat het daar ook een geheel eigen twist aan geeft. Ik heb nog nooit een open wereld gezien die zo interactief en speels is. 

Neem bijvoorbeeld hoe vuur in Breath of the Wild werkt. We hebben al vaker spreidend vuur in games gezien (in Zelda op de NES kon je ook al bosjes verbranden). In Breath of the Wild kun je het vuur zelf extra snel en ver verspreiden door een windstoot te creëren met een groot blad. Het vuur creëert vanzelf ook een opwaartse wind die je kunt gebruiken om met je zeil omhoog te vliegen.

De nieuwe Zelda zit vol met interactieve elementen die elkaar naadloos aanvullen. Je hebt bijvoorbeeld ook een magneet waarmee je niet alleen allerlei stalen dozen en planken kunt aansturen, je kunt zelfs je eigen wapens op de grond gooien en vervolgens magnetiseren. 

Ik kan niet wachten om met deze gekke toy box aan de slag te gaan.

Slechtste:

Het is al jaren bekend dat Sony Bend aan een nieuw IP werkt. Dit jaar zou het dan eindelijk volgens insiders onthuld worden. Wat blijkt, Days Gone is slechts een ongeïnspireerde post-apocalyptische zombie-game. Alsof we daar al niet genoeg van hebben. 

De grote snelle zombiehordes waren nog wel een beetje indrukwekkend, maar de schietactie zag er zo slap uit dat ik al gelijk helemaal afgeknapt was. Schieten op rode exploderende tonnen was ik ook al tien jaar geleden zat. Ik pas.