Het beste en slechtste van E3 2016

Pheno

Beste:

Horizon: Zero Dawn
Geen zombies, geen nazi's, maar good ol' dinosaurussen zijn vijanden in Horizon: Zero Dawn. Nou ja, niet zo dino's, maar robotdino's. De game wordt gemaakt door Guerrilla Games uit ons eigen Amsterdam. Als een van de first-party studio's van Sony PlayStation weten ze maar al te goed hoe ze grafisch indruk kunnen maken. Op de E3 2015 mocht ik het achter de schermen zien en was ik al onder de indruk, maar de nieuwe beelden en gameplay laten me helemaal balen dat deze game uitgesteld is tot eind februari 2017.

De enorme omgevingen waarin je jouw geschiedenis moet zien te ontrafelen terwijl je met soms wel torenhoge dino's moet vechten, ziet er grafisch om te kwijlen uit. Er zijn ook allerlei verschillende machines. Sommige ervan gebruik je om resources te kapen, andere kun je temmen en gebruiken als transportmiddel of hulp bij het vechten. En natuurlijk zijn er de enorm agressieve beesten en mysterieuze corrupters die je moet bevechten, en dat wordt werken zo te zien. De beesten laten loot vallen en natuurlijk wil je de net wat betere items, met net krachtigere mods om zo nog grotere beesten makkelijker of juist op andere manieren neer te krijgen.

Guerrilla belooft dat het niet alleen gaat om dino's mollen, maar dat jouw verhaal en die van de mysterieuze corrupters het hoofdverhaal vormen. Dan zijn er nog de stammen in de omgeving en individuen die weer allemaal hun eigen verhaallijnen hebben. We zullen nog even moeten wachten, want pas op 28 februari 2017 komt Horizon Zero Dawn uit. Of er PlayStation Neo-verbeteringen in zullen zitten valt nog te bezien, maar de kans is natuurlijk groot.

Slechtste:
Een complete wtf is geen game of aankondiging. Nee, het is iets veel ergers. Een vrouw. Die vrouw. Die vrouw die bij de persconferentie van Bethesda aanwezig was. En ze zat op een cactus. Of zo. Luister maar.


Het is dat ik dit jaar er zelf niet bij was, want ik had haar wat aangedaan. Met ducttape.