Firstlook Battlecon

Al weken is het hommeles op de redactie van Gamekings. Skate en Boris liggen in de clinch met elkaar en iedereen mag meegenieten van de vele scheldpartijen. Omdat de rest van de redactie er moe van wordt, besloot de gehele redactie dat ze het maar met lekaar moeten uitvechten door middel van opdrachten. Als grote klapper gaan ze de strijd met elkaar op op Battlecon, het nieuwe festival van Blammo.

Op 7 en 8 mei werd voor het eerst Firstlook Battlecon gehouden in Ahoy Rotterdam. Dit nieuwe event in de Benelux stond dan ook geheel in het teken van eSports in plaats van de nieuwste games spelen zoals wij gewend zijn van de laatste Firstlook Festival. Dit keer geen games waarop je nog maanden moet wachten voordat ze in de winkel liggen, maar juist alleen games waarbij de multiplayer voorop staat. 

 

In totaal in zestien arena’s konden gamers het tegen elkaar opnemen om zo te strijden voor goodies. Battlecon promootte dat zij wel voor meer dan 50.000 euro aan goodies hadden klaarliggen, variërend van t-shirts en petjes tot aan routers, headsets en hele playseats toe. Maar die kreeg je natuurlijk niet zomaar, je moet er wel wat voor doen. 

 

Zoals een van de vele lokale toernooitjes winnen. Lekker simpel, lekker snel en als je het goed deed, dan liep je binnen 15 minuten met een goodie weg van de stand. Zo was Mario Kart 8 aanwezig, maar ook de nieuwe Battleborn, de nog in beta zijnde Overwatch, Fifa 16, TrackMania Turbo, Street Fighter 5, Mortal Kombat XL en nog vele anderen. Ook mochten klassiekers niet ontbreken, zoals Super Smash Bros voor de Nintendo 64. 

 

Maar waar het allemaal om draaide was de strijd tussen Boris en Skate. Al weken lopen ze elkaar af te bekken en worden wij bestookt met filmpjes hoe zij met elkaar lopen te strijden. Geen idee wie dat bedacht heeft, maar de schrijvens van WWE zijn er jaloers op. Deze strijd ging verder op de main stage van Battlecon, waarbij zij gamers uit het publiek trokken om samen de strijd tegen elkaar voort te zetten.

 

Wat opviel een paar uur nadat de deuren open waren, waren de korte wachtrijen. Iedereen die naar het Firstlook Festival is geweest, of nog erger, Gamecom in Keulen, weet dat lange rijen erbij horen. Hier waren ze echter niet te bekennen. Binnen een half uur kon je plaatsnemen achter een pc, Wii U, Xbox One of PlayStation 4 en gaan met die banaan. Zo heb ik toch vier keer TrackMania Turbo kunnen spelen (en twee keer een goodie gewonnen ) en alle andere games kunnen proberen. Dat maakte de geadverteerde winkans van één op drie toch degelijk waar.

 

Met de steeds groeiende eSports markt zullen er steeds meer events gaan plaatsvinden die alleen nog maar gaan draaien om eSports. Battlecon laat zien dat offline multiplayer nog steeds leuk is. Want niets is leuker om je tegenstander te vernederen om toch nog even laatste headshot te maken of een paar honderdste seconden van zijn tijd af te rijden en hem dan recht in de ogen te kunnen kijken. En daar bovenop krijg je ook nog eens goodies! Wie wil dat nou niet?

 

Ondanks dat er hard gestreden werd, er veel gevloek te horen was en er hier en daar een controller door de lucht vloog, was de stemming gemoedelijk. Op het hoofdpodium wonnen de pro gamers in World of Tanks, maar ook de noobs die nog nooit de game hadden aangeraakt. Dat laatste maakte het event zo leuk, iedereen kan winnen, ongeacht leeftijd, lengte van je bovenarm of hoeveel pluisjes je in je navel hebt zitten. Dit event moet vaker plaatsvinden, en als het aan Skate ligt is dat al over een half jaartje!