Drie games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

2. Miitomo

Toegegeven, Miitomo heeft weinig echte gameplay. Toch is er een verslavende factor die veel mensen elke dag zal doen terugkeren. Zeker wanneer je een grotere groep vrienden hebt toegevoegd, al zijn het wildvreemden, is de app er één om te bewaren.

Miitomo_2

In Miitomo maak je eerst een eigen Mii aan. Mii's zijn digitale avatars waar Nintendo sinds hun Nintendo Wii-console mee werkt. Je kunt deze op jezelf laten lijken, maar ook iets belachelijks van maken. Wanneer je jouw Mii hebt gemaakt, kun je beginnen met spelen. Miitomo is een sociale app waarmee je vragen over jezelf kunt beantwoorden, die worden verspreid naar jouw vrienden. Zij lezen de antwoorden en kunnen hierop reageren, waardoor je in een groepje een heen-en-weer spel opzet waar de leukste verhalen uitkomen.

Doe je dit met vrienden en familie, dan is het allemaal wellicht een beetje voorspelbaar. Voeg je via fora echter wildvreemden toe, dan valt de schaamte of hoe je het ook wil noemen een beetje weg en dan ontstaan de gekste situaties. Je hebt dus wel echt een groep vrienden nodig, anders valt het totale sociale aspect weg en heb je niet zoveel aan Miitomo.

Miitomo conversatie

Verder kun je uiteraard de gebruikelijke dingen doen die je mag verwachten: je Mii verkleden, foto's verspreiden en anderen uitnodigen voor wat meer 'alleen tijd'. Een ander voordeel is dat je door dagelijks te spelen punten vrijspeelt voor My Nintendo, een puntenprogramma waarmee je gratis games kunt krijgen en korting kunt verzamelen. Het is het dus zeker waard om elke dag terug te keren in de wereld van Miitomo. Aan spelers ook geen gebrek: de game heeft in de korte tijd dat die beschikbaar is ruim tien miljoen geregistreerde spelers.

Miitomo is gratis om te spelen (met optionele in-game aankopen) en hier te downloaden voor Android en hier voor iOS.