Vijf gametips voor de maand maart

Resident Evil 6 op PS4 en Xbox One wordt een simpele heruitgave van een van de laagst scorende Resident Evil-games aller tijden. Niet echt iets om er heel warm van te worden, maar toch staat het in de gametips. Dit is namelijk precies zo'n game die een tweede kans verdient.

Dit is een van die games die je, net als Vanquish bijvoorbeeld, makkelijk 'verkeerd' kunt spelen. Resident Evil 6 is heel matig als je het speelt als een normale third-person shooter waarbij je vanuit een afstandje zombies doodschiet. Het probleem is dat de game amper uitlegt dat het eigenlijk een brawler is. De guns dienen vooral om even de zombie te verlammen om het vervolgens via melee-combo af te maken.

Resident Evil 6 dient heel agressief gespeeld te worden. Niet achter cover, maar er overheen springend. Dit is een spel waarin je op de grond kunt duiken en vervolgend al schietend van links naar rechts kunt rollen. Velen hebben toen de game in 2012 uitkwam deze mechanieken helemaal niet ontdekt. Dat is Capcoms schuld, het spel communiceert dit alles niet goed genoeg. Toch verdient de game dus een tweede kans, want als je het speelt zoals het hoort is het een van de betere third-person shooters.

Resident Evil 6 komt op 26 maart uit voor PS4 en Xbox One.