Sportjaar 2015: november & december

4. Van Gerwen wint Grand Slam of Darts en heeft erelijst compleet

Michael van Gerwen heeft de Grand Slam of Darts op zijn naam geschreven. In een zinderende finale weet Van Gerwen Phil Taylor met 16-12 te verslaan. Taylor had genoeg kansen, maar raakte te weinig dubbels. Dit toernooi was nog de enige die ontbrak op de palmares van Mighty Mike

Taylor schoot uit de startblokken en kwam snel 0-3 voor, waarna Van Gerwen zijn eerste leg kon pakken. Het werd 1-4 bij de eerste pauze na een 131-finish van Taylor. Het werd 3-6, waarna Taylor met een 106-finish een dubbele break plaatste en met 3-7 de tweede pauze in ging.

In het derde deel van de wedstrijd wist Taylor de dubbels niet te vinden. Van Gerwen vond de dubbels wel en won alle vijf de legs in het derde deel (8-7). Mighty Mike kwam voor het eerst voor in deze finale. Op 9-7 kon Taylor voor het eerst in zes legs weer een leg pakken en maakte daarna de break ongedaan. 

In het vierde bedrijf ging de strijd meer gelijk op, maar Taylor bleef problemen houden met het gooien van dubbels. Van Gerwen consolideerde zijn voorsprong tot 11-9. The Power wist zich te herpakken en aan het slot van de wedstrijd maakten beide mannen er een echte finale van. Er werden over en weer kansen gemist, maar ook 180-ers gegooid. Van Gerwen bleef aan de goede kant van de score en behield zijn voorsprong van twee legs. Op 15-13 sloeg Van Gerwen direct toe en daarmee voegt hij de laatste ontbrekende titel aan zijn imposante erelijst toe.

Er zijn nog twee grote toernooien voor het wereldkampioenschap. Volgende week zijn de World Series of Darts Finals en een week later de Player Championship Finals. 

Michael van Gerwen met de beker van de Grand Slam of Darts (PRO SHOTS/Action Images)
Michael van Gerwen met de beker van de Grand Slam of Darts (PRO SHOTS/Action Images)