Vijf gametips voor de maand oktober

5. Uncharted: The Nathan Drake Collection

HD-remasters zijn vaak niet meer dan een simpele manier voor uitgevers om even snel te cashen. Het probleem hiermee is dat de zogenaamde 'remasters' vaak gewoon slechte ports zijn. Gelukkig is er niets te vrezen als Bluepoint Games aan het roer staat, de enige echte meesters van de HD-collecties. De ontwikkelaar was eerder verantwoordelijk voor de God of War- en Metal Gear Solid-collecties.

De Uncharted-games zijn in deze collectie flink onder handen genomen. De drie avontuurspellen zijn nu 1080p en 60fps (waren 720p en 30fps). Verder zijn de controls van texturen van Uncharted 1 aangepast zodat het niet uit de toon valt met de twee latere delen.

Wat betreft content ontbreken helaas alle multiplayermodi. In ruil daarvoor zijn er twee nieuwe moeilijkheidsgraden beschikbaar bij de singleplayer: Explorer Mode en Brutal Mode. Explorer is supermakkelijk terwijl Brutal zelfs moeilijker wordt dan Crushing. Tot slot is er nog een Speedrun-modus met actieve leaderboards.

De vraag is natuurlijk of je wel drie van die licht oppervlakkige Uncharted-games achter elkaar wilt spelen. Sony en Bluepoint Games kunnen in ieder geval trots zijn op het werk dat ze met deze collectie hebben geleverd.