Vijf gametips voor de maand oktober

3. Transformers: Devastation

Transformers Generation One. Wie is er niet groot mee geworden? Nou ja, degenen die dat niet zijn, snappen waarschijnlijk totaal niet waarom Transformers: Devastation de game is waar fans al jaren van dromen. In de jaren 80 keek ik niet in de winkel naar Skylanders, maar stonden de plastic robots die in van alles konden veranderen op mijn wishlist.

En nu is die wishlist veranderd. Geen plastic speelgoed meer, maar Transformers: Devastation staat boven aan de lijst voor deze gamemaand. Niemand minder dan Platinum Games werkt mee om dit in een actievol spektakelstuk te maken. De studio heeft al bewezen dat ze dat kunnen met Bayonetta, Metal Gear Rising: Revengeance en MadWorld. Toegegeven, ze kunnen het ook verneuken zoals The Legend of Korra, maar een speelsessie op Gamescom heeft me al overtuigd dat dit richting de toppers van de studio gaat. Wie wil nu niet met Optimus Prime of Grimlock vechten tegen bijvoorbeeld Devastator? De andere drie speelbare robots zijn Wheeljack, Sideswipe en Bumblebee. Elk personage heeft zijn eigen aanvallen en vaardigheden, zoals Optimus die zijn aanhanger gebruikt om robots weg te vegen. Ook de gameplay verandert soms. De ene keer rijd je 2D over een brug en moet je oppassen voor bombardementen van Blitzwing om daarna in een 3D-arena tegen de triple-changer te vechten.

Ik kan in ieder geval niet wachten om deze game van voor naar achteren te spelen en te zien of het spel 'more than meets the eye' is. Transformers: Devastation komt 6 oktober al uit voor pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Klik hier voor de FOK!-preview. Transform and roll out!