Vijf gametips voor de maand oktober

2. Halo 5: Guardians

In oktober wordt Xbox One voorzien van een - voor velen - langverwachte exclusive. Halo 5: Guardians dient als directe opvolger van het voorlaatste deel Halo 4 en heeft sinds de aankondiging al met regelmaat veel stof doen opwaaien.

Deel vijf van Halo hoort, net als deel vier, bij de zogenaamde 'reclaimer saga', waarmee wordt bedoeld dat de ontwikkeling en voortzetting van de franchise niet langer in handen is van Bungie maar bij Microsofts ontwikkelstudio 343 Industries ligt. Voor de Xbox One-exclusive Halo 5: Guardians is gekozen voor een nieuwe game engine om een stabiele framerate van 60fps te kunnen waarborgen.

Microsoft heeft ook niet bepaald bespaard op marketing van Halo 5. Zo werd de officiële releasedatum bekendgemaakt tijdens de seizoensfinale van de hitserie The Walking Dead en was in de film Mission Impossible: Rogue Nation te zien hoe een acteur de game aan het spelen was.

Hoewel reacties op Halo 5-gameplay positief zijn, is er veel controverse ontstaan rondom het volledig uitsluiten van local (split-screen) co-op of enige andere offline speelmogelijkheden. Wel is er sprake van vier-speler online campaign co-op en vele nieuwe gamemodi.

Toch ziet de game er veelbelovend uit, en recentelijk gepubliceerde beelden van bijvoorbeeld de warzone-modus laten een vetrouwde en vermakelijke Halo-indruk achter. De game komt op 27 oktober wereldwijd in de winkels te liggen.