Vijf gametips voor de maand september

5. Mad Max

Mad Max is een third-person actiegame waarin de strijd in auto's een grote rol speelt. De titel is enigszins overschaduwd door grote releases de komende maand, maar de gameplay die tot nu toe is getoond, ziet er allesbehalve saai uit. Mad Max wordt ontwikkeld door Avalanche Studios, de studio die ook verantwoordelijk is voor de Just Cause-games.

Mad Max draait op de in-house Avalanche-engine van de Zweedse ontwikkelaar en weet daarmee behoorlijk mooie effecten op het scherm te toveren. De game biedt een postapocalyptische open wereld gebaseerd op de Mad Max-filmfranchise waarin de nadruk ligt op voertuigen. Je kunt je eigen wagen tot in detail upgraden, van V12-motorblokken en nitro boosts tot vlammenwerpers en grappling hooks. Ondanks dat zo'n 60% van de game zich afspeelt op wielen, staat Max ook zijn mannetje wanneer hij te voet is. Je hebt de beschikking over een aantal wapens, maar omdat munitie schaars is, zul je je vaak in ordinaire vuistgevechten bevinden.

Mensen die nog over een vorige generatie console beschikken, vissen naast het net. Hoewel Mad Max aanvankelijk ook voor Xbox 360 en PlayStation 3 zou uitkomen, maakte uitgever Warner Bros. in mei van dit jaar bekend dat de ontwikkeling voor die platforms omwille van hardwarebeperkingen werd gestaakt.

De game komt morgen uit voor Xbox One, PlayStation 4, Windows en Linux.