Vijf gametips voor de maand september

3. Super Mario Maker

Nintendo lijkt kampioen in meningen veranderen. Begonnen we het grootste deel bij Super Mario 3D World met een 'meh'-gevoel, we eindigden met zijn allen met een 'wauw'-gevoel. Zo ook bij Super Mario Maker.

Bij de eerste vertoning van, toen nog, Mario Maker was de demo 'wel aardig'. Er werd echter zeer weinig getoond qua mogelijkheden, waardoor het pessimisme de boventoon voerde. E3 2015 veranderde dit sterk door de ijzersterke demonstratie op de Nintendo World Championships. Het gevoel ontstond: Nintendo heeft weer een topper in handen.

We zullen eindelijk in staat zijn om onze eigen Mario-levels te maken in de stijlen van Super Mario Bros, Super Mario Bros 3., Super Mario World en New Super Mario Bros U. De gekste dingen zijn al voorbijgekomen: jumping practice, Metroid U, een level vol amiibo en ga maar door. De mogelijkheden lijken, door het kunnen delen en spelen van levels gemaakt door andere spelers, eindeloos. Dit naast het zelf maken en delen van levels in de intuïtieve editing tool.

Potentie is er genoeg, de kracht van Mario is aanwezig. Vanaf 11 september exclusief verkrijgbaar voor Nintendo Wii U.