Best of the Worst: The Room

3. Bijzonderheden en mysterieuze zaken rondom The Room

Rondom the Room barst het van de wetenswaardigheden en bijzonderheden. Zo weet niemand precies wie Tommy Wiseau is, waar hij de miljoenen vandaan haalde om de film te maken of wat hij bedoelt met de vele lepels in de film. Hieronder enkele wetenswaardigheden en bijzonderheden die je als beginnend The Room liefhebber moet weten.

- Tommy Wiseau beweert het fortuin dat nodig was om de film te maken verdiend is met de import en verkoop van leren jacks vanuit Korea.

- The Room werd gefilmd met twee camera's tegelijk. Een analoge én een digitale. Wiseau snapte het verschil niet tussen 35mm film en digitaal en dus monteerde hij beide camera's op één camera-arm. Teven kocht hij beide camera's waar het doorgaans gebruikelijker is dergelijke peperdure camera's te huren.

- Op Highland Avenue in Los Angeles heeft een billboard voor de film maar liefst vijf jaar gehangen. De geschatte kosten hiervoor lopen in de vele honderdduizenden euro's, die Wiseau uit eigen zak betaalde.

- Na het filmen van de sex-scene tussen Johnny en Lisa (Juliette Danielle) besloot Wiseau een tweede sex-scene in te voegen. De actrice die Lisa speelde weigerde en dus besloot Wiseau ongebruikt materiaal uit de oorspronkelijke scene te gebruiken.

- Tijdens de zes maanden durende opnames stapten twee cinematographers en hun hele crew op en gaven drie acteurs er de brui aan. Die werden gewoon halverwege de film vervangen door nieuwe acteurs, zonder de wijzigingen uit te leggen aan de kijker.

- De naam 'Mark' voor Johnny's beste vriend, is gebaseerd op acteur Matt Damon. Wiseau is geobsedeerd door Matt Damon, maar niet voldoende om te beseffen dat Matt Damon Matt heet en niet Mark.

- In de bloemenwinkelscene is de verkoopster geen actrice. Het is een echt personeelslid van de winkel in kwestie.