Best of the Worst: The Room

2. Het verhaal

Johnny (gespeeld door niemand minder dan producent, regisseur en scenarist Tommy Wiseau) is een bankier, ofzo, die heel gelukkig is met zijn vriendin en toekomstige vrouw Lisa. Zijn beste vrienden zijn onder meer een psychiater, buurjongen Danny en de stoere Mark. Hij heeft een leuk appartement in San Francisco en houdt van lepels en American Football.

Lisa blijkt echter ontrouw en bedriegt Johnny al snel met zijn beste vriend Mark, liegt erover, maakt Johnny zwart bij zijn vrienden en familie en drijft hem uiteindelijk tot - spoiler - zelfmoord.

Dat verhaal klinkt simpel genoeg, maar dankzij de vele nooit uitgediepte subplots is deze film een full-length feature die je van begin tot eind moet bekijken om niet te begrijpen.

Zo is er buurjongen Danny, die heel graag kijkt naar Johnny's verloofde en graag met Johnny en Lisa meekruipt in bed, die een probleem heeft met agressieve drugsdealers. Geen van beiden wordt ooit uitgelegd of verder uitgediept, maar Lisa's moeder - die tussen neus en lippen door meldt dat ze stervende is omdat ze borstkanker heeft en er vervolgens nooit meer een woord over rept - maakt zich nogal druk over Danny's drugsverslaving en eist uitleg.

Dan is er nog Lisa's beste vriendin, die er een gewoonte van maakt om aan chocola verslaafde vriendjes mee te nemen naar het appartement van Lisa en Johnny om at random seks mee te hebben.