Vijf gametips voor de maand augustus

4. Until Dawn

Until Dawn is een adventure survival horror, origineel gepland voor PlayStation 3 met Move-ondersteuning. De game is ondertussen uitgesteld ten behoeve van de PlayStation 4.

De game kent twee unieke features. Zo 'moet' je als gamer de game meerdere keren uitspelen. Speel je de game slechts één keer uit, zal je volgens ontwikkelaar Supermassiv Games het verhaal niet snappen. Als je nagaat dat elke playthrough ongeveer negen uur duurt, zal er genoeg plezier te beleven zijn. De andere feature is een 'butterfly effect', waardoor elke keuze die je maakt later onvoorziene gevolgen kan hebben, ook al lijken deze niets met elkaar te maken te hebben.

Dat je keuzes echt effect kunnen hebben, blijkt wel uit het feit dat alle personages kunnen overleven, maar ook iedereen kan dood. Spanning is dus verzekerd. De vraag is wel of het echt leuk blijft om de game keer op keer uit te moeten spelen en of het geheel niet te vergezocht gaat zijn. We zullen erachter komen op 28 augustus, wanneer de game beschikbaar komt.