Vijf gametips voor de maand augustus

2. Rare Replay

Tijdens de E3 is Rare Replay aangekondigd. De game brengt 30 jaar Rare-geschiedenis naar Xbox One via 30 games. Een natte droom voor langlopende fans.

Van Battletoads tot Perfect Dark en van Banjo Kazooie tot Kameo. De grootste hoogtijden van Rare zijn vertegenwoordigd (Nintendo-games daargelaten, dat zou nogal ingewikkeld zijn). Elk genre is wel vertegenwoordigd, eveneens elk game-tijdperk. Rare Replay zal vooral langlopende Rare-fans tot de verbeelding spreken, terwijl het voor de nieuwe garde een goede gelegenheid is om met de 'beste' Rare in aanraking te komen.

In de toekomst kan de game nog worden uitgebreid ook, aangezien de ontwikkelaar heeft aangegeven dat ook Rare Replay weleens DLC zou kunnen krijgen. Welke titels dit zouden zijn is uiteraard nog niets over losgelaten, maar het lijkt dus de ultieme collectie te worden tegen een zacht prijsje.

Hoewel de game niet vlekkeloos is, zo moet je Xbox 360-titels apart downloaden, lijkt de titel een goede fanservice te worden. Het is even afwachten of de games op de disc nog de moeite waard zijn (hebben ze de tand des tijd wel doorstaan?) en of alles vlekkeloos werkt, maar als dat geval is, is Rare Replay een pareltje.