Vijf filmtips voor de maand augustus

De temperaturen lopen op en de ergste zomerstorm ooit is ons land alweer gepasseerd. Twister en Into the Storm waren er niets bij, toch? Tijd om te schuilen in de bioscoop met een grote, warme bak popcorn op schoot. Maar wat is er dan allemaal te zien op dat grote witte doek? Vijf films uitgelicht en op een rijtje gezet.

Er zijn al aardig wat films de revue gepasseerd deze zomer. Blockbusters als Terminator Genisys en Jurassic World, en animatieknallers als Minions en Inside Out. Maar er mist nog een genre dat vaak de ruimte krijgt in de warme zomer: comedy. In augustus komen er genoeg films in dat genre uit en is het dus lachen geblazen, of niet natuurlijk. Er is ook ruimte voor actie en toch nog wel een superheldenfilm. 

Filmtip 1: Fantastic Four

Releasedatum: 6 augustus.
Genre: actie, superhelden.
Regisseur: Josh Trank.
Cast: Michael B. Jordan, Milles Teller, Kate Mara, Jamie Bell.

In Fantastic Four volgt de kijker vier jonge outsiders die zich teleporteren naar een ander, gevaarlijk, universum. Wanneer zij terugkeren, blijken ze alle vier speciale krachten te hebben en is het aan hen om die krachten niet in verkeerde handen te laten vallen. Er zijn namelijk zoals altijd kwade mensen met goede bedoelingen en goede mensen met kwade bedoelingen.

Verwachtingen:

Er is veel gezegd over deze film. Zo werd er furieus gereageerd op het casten van Michael B. Jordan als de Human Torch en werd er na de eerste trailer al voorspeld dat de film een flop zou gaan worden. Het is ook niet rustig geweest achter de schermen. Zo werd er gewisseld van regisseur en waren er constant creatieve verschillen. Fox wilde zich eerst niet te veel bemoeien met het creatieve proces. Echter, het lijkt al met al niet zo'n verstandig idee om een indie-regisseur gelijk een budget van 100 miljoen dollar aan te reiken, het heeft de afgelopen paar keren dat dit gebeurd is alleen maar voor problemen gezorgd. De tweede trailer deed een positiever geluid opdoemen en nu is het afwachten geblazen; weet de maker het origineel, dat gewoon niet goed was, wel enigszins te overtreffen?