Vijf gametips voor de maand juli

4. F1 2015

Formule 1-fans opgelet: 10 juli is de dag dat Codemasters met een nieuwe racegame op de proppen komt. F1 2015 focust, niet geheel onverwachts, op het Formule 1-seizoen 2015. Codemasters is sinds 2009 de officiële ontwikkelaar van de F1-games, maar dit jaar ontwikkelen ze voor het eerst voor de achtste consolegeneratie.

F1 2015 introduceert een nieuwe gamemodus genaamd Pro Season. Naar eigen zeggen is deze modus een stuk uitdagender dan de reguliere modi vanwege het ontbreken van een HUD en assist-functies zoals tractie en schakelen. Verder zal de game stemherkenning ondersteunen, wat de spelers in staat stelt om via spraak informatie op te vragen over het weer, de staat van de banden, de baan waar op wordt gereden en zelfs om instructies te geven aan race engineers.

Waar F1 2014 nog enigszins gezien werd als een warmhoudertje, kan 2015 als een geheel nieuwe game gezien worden waarbij een zwaar gemodificeerde versie van de EGO-engine gebruikt wordt. F1 2015 is bijna vanaf de grond af opnieuw ontwikkeld en biedt verbetering op zo goed als vlakken. De game komt uit voor Xbox One, PlayStation 4 en Windows.