Vijf filmtips voor de maand juli

Het wordt alsmaar warmer en warmer en de drang om verkoeling te zoeken in de bioscoop wordt ook groter. Maar wat is er allemaal te zien deze maand? Vijf films uitgelicht en op een rijtje.

Deze maand zitten een aantal grote titels in het vat. Zo komt er een nieuwe Marvel-film uit, die er niet volledig uitziet als een standaard superhelden-/Marvel-film. Ook is daar na een hele tijd wachten dan eindelijk weer een nieuwe Pixar waar van genoten kan worden. Ook brengt Sherlock Holmes opnieuw een bezoekje aan de bioscoop en wordt, na het succes van The Fault In Our Stars, het kunstje nog een keer geprobeerd. Echter, fans van franchises kunnen hun lol ook op deze maand. Twee grote reeksen worden namelijk weer opgepoetst.

Filmtip 1. Inside Out

Releasedatum: 15 juli.

Genre: Animatie.

Regisseur: Pete Docter.

Cast: Amy Poehler, Phyllis Smith, Richard Kind, Bill Hader.

In Inside Out speelt het verhaal zich deels af in onze wereld, maar ook voor een groot gedeelte in het hoofd van een peuter die opgroeit. In haar hoofd hebben Joy, Sadness, Anger, Disgust en Fear het voor het zeggen en zij draaien dan ook aan de knoppen.

Verwachtingen:

De nieuwe Pixar lijkt een voltreffer te zijn. Na een paar jaar van afwezigheid en een paar missers, gaat dit Pixar weer helemaal op de kaart zetten. In Amerika is de film inmiddels al uitgekomen en hij wordt dan ook door zowel critici als bioscoopgangers bejubeld. Pixar is terug, en hoe.