Interview met Ian Ziering over Sharknado 3: Oh Hell No!

Sharknado 3: Oh Hell No! zit eraan te komen en de verwachtingen zijn hooggespannen. Wordt het nog ridiculer en obscuurder dan zijn voorgangers? Wat zal de haaientornado dit keer teweegbrengen? FOK! sprak met hoofdrolspeler Ian Ziering over de nieuwe film.

Ian, de derde Sharknado-film alweer! Hoe heb je je voorbereid op Oh Hell No! ?

Dat is een kwestie van in vorm blijven. Ik ben gewoon constant blijven trainen om het lijf dat ik heb opgebouwd te behouden. En dat is ook wel nodig, want de opnames zijn slopend. Als je niet in vorm bent, overleef je het niet.

En hoe was nou, het maken van zo'n derde?

Ik kan alleen maar zeggen dat het heel intens is. Je moet weten dat we dit soort films in minder dan vijftien dagen opnemen, mede door het lage budget. Alles moet haast in één keer goed zijn en dat legt een behoorlijke druk op je als acteur.

In deze film mag je werken met David Hasselhoff, hoe was dat?

Dat was echt fantastisch. Het is altijd geweldig om samen te werken met zo'n icoon als Hasselhoff. Hij is ook echt een iconisch figuur en we kunnen dan ook van geluk spreken dat hij wilde meewerken aan het avontuur genaamd Sharknado.

De samenwerking met de regisseur, hoe verliep die?

Anthony (C. Ferrante, red.) is een geweldige regisseur. Hij weet in één shot de hele film al voor zich te zien. Het is een ongelooflijk ambitieuze man, waar we nog veel van kunnen gaan verwachten. Zelfs met de opnamedruk die ik eerder beschreef, gaat hij voor het resultaat waar de fans op zitten te wachten.

De films zijn tot nu toe allemaal uitgezonden door Syfy. Is daar een bepaalde reden voor?

Syfy is een kanaal dat ruimte biedt aan dit soort low-budget-producties en het team erachter is fantastisch. Zij bieden een podium voor films als Sharknado en zoals blijkt weten ze het succes daarmee binnen te halen. Ik zie dan ook geen reden waarom we niet méér Sharknado-films zouden maken en ze niet zouden blijven uitzenden bij Syfy.

Verraste het succes van de films jou eigenlijk persoonlijk?

Heel erg zelfs. We wisten toen we de eerste maakten namelijk niet dat het zo'n immens succes zou worden. De reden voor het succes is waarschijnlijk dat de films zichzelf compleet niet serieus nemen en gewoon de actie bieden waar mensen op zitten te wachten. En als de derde zo'n succes wordt als zijn twee voorgangers, zullen we blijven knallen.

Al helemaal klaar voor een vierde?

Oh ja, ik ben er zó klaar voor. Ik zou het dan ook fantastisch vinden als dat mocht gaan gebeuren.

En is die ook al in productie?

Daar mag ik uiteraard niets over zeggen, maar voor zover ik weet, liggen er nog geen concrete plannen of staat er iets gepland.

Sharknado 3: Oh Hell No! gaat op 23 juli om 21.00 uur in première, alleen op Syfy. Bekijk hier alvast de trailer.