Interview Turbowolf

Sinds begin april is Two Hands, het tweede album van de Britse rockband Turbowolf, bij de betere platenwinkels in de schappen te vinden. Een goed moment dus om de band eens een aantal vragen te stellen. Dekatophetspek sprak met zanger en toetsenist Chris Georgiadis, wat resulteerde in het nu volgende interview:

Turbowolf 1
Turbowolf

FOK!: Kun je de lezers van FOK! vertellen uit wie de band Turbowolf bestaat?
Chris Georgiadis: Andy Ghosh op gitaar, Blake Davies op drums, Lianna Davies op basgitaar en ik zing en ben eveneens toetsenist.

Hoe kwam je op het idee om de band Turbowolf te noemen?
Alcohol.

In Nederland hebben veel mensen de neiging om muziek in hokjes te willen plaatsen. Als je de muziek van je band aan iemand die jullie nog niet kent zou moeten omschrijven, hoe zou je dat dan doen?
Luister naar onze muziek en plaats ons daarna in het hokje waar we volgens jou het beste in passen.

Hadden jullie in 2008 al de verwachtingen dat de groep zo succesvol zou zijn als dat jullie momenteel zijn?
Ja, we wisten al dat we succesvol en slim en cool zouden zijn vanaf de dag waarop we werden geboren!

In 2012 brachten jullie een EP uit getiteld Covers EP Vol. 1. Waren de liedjes die daarop stonden favoriete liedjes van de bandleden of waren het nummers die jullie ook wel eens bij concerten speelden?
We kozen een aantal liedjes en bands die we leuk vinden. Een aantal van de liedjes hebben we inderdaad ook wel live gespeeld.

Het is getiteld Volume 1. Kunnen we een vervolg verwachten?
Misschien...

Turbowolf op het Download Festival 2014 (Foto: HR Julen)
Turbowolf op het Download Festival 2014 (Foto: HR Julen)

Jullie tweede album Two Hands is net uit. Waar hebben jullie de plaat opgenomen?
Eerst zijn we twee weken aan het werk geweest in Rockfield, waarna we onszelf nog eens een zestal weken op hebben gesloten in een kleine studio op een industriegebied. We hebben de opnames zelf geproduceerd en kregen daarbij hulp van de legendarische Tom Dalgety.

Hoelang hebben jullie nou in totaal aan deze plaat gewerkt?
Ongeveer twee jaar.

Ik herinner me dat jullie het nummer 'Twelve Houses' al in oktober 2012 speelden. Staan er meer van die 'oude' tracks op het album?
Ik geloof dat dat het eerste nummer was dat we voor deze plaat schreven wat bij onze concerten te horen was. Elke keer als we nieuwe nummers af hadden speelden we die ook bij de concerten.

Als ik naar de nieuwe plaat luister krijg ik het gevoel alsof ik naar een verzamelalbum luister vanwege de diversiteit. Was dat de intentie van het album Two hands?
Ja. Ons idee is om iets nieuws te maken in de wereld van de rockmuziek. We combineren daarvoor diverse muziekstijlen om zo een eigen geluid te ontwikkelen.

Voor Two Hands werkten jullie ook met schrijver Graham Hancock, bekend van boeken zoals The Sign and the Seal, Fingerprints of the Gods en The Message of the Sphinx. Hoe kwamen jullie met hem in contact?
Dat was alweer een paar jaar geleden. We hebben hem gemaild met de vraag of we hem eens mochten bezoeken om zo zijn avonturen aan te mogen horen. Sinds die tijd zijn we in contact met hem gebleven.

Turbowolf 2

Ik heb wel eens gelezen dat jullie veel inspiratie halen uit soundtracks. Naar welke soundtracks hebben jullie de laatste tijd vooral veel geluisterd?
Op dit moment is dat vooral de soundtrack van Escape From New York. We luisteren sowieso veel naar het werk van John Carpenter en Vangelis.

Stel dat Turbowolf de soundtrack voor een film zou mogen maken. Wat voor een film zou dat gaan worden?
Ik denk aan iets met een geest, een monster, wat lsd, wat goden, dieren, machinegeweren, atoombommen en ballonnen.

Worden jullie ook geinspireerd door bepaalde films bij het schrijven van jullie composities?
Geen van de liedjes op het huidige album werden door een specifieke film geinspireerd, maar films zijn zeker van invloed op ons werk. Denk daarbij aan het werk van mensen zoals David Lynch of Jodorowski.

Wie maakte eigenlijk dat trippy clipje bij het nummer 'Rich Gift'?
Dax Norman.

Kunnen we jullie binnenkort nog ergens in Nederland zien?
Dat weet ik niet zeker. Je kunt daarvoor het beste onze website en Facebook-pagina in de gaten houden. Daar staat een overzicht van de komende optredens.

Toekomstplannen of iets anders wat je nog kwijt wilt aan de lezers van FOK! ?
We komen er aan om jullie te grazen te nemen. Blijf dus raar en maak je klaar!