Game Of The Year 2014 - nummer 7

Het was niet moeilijk om dit jaar ook een racegame te nomineren voor GOTY 2014. DriveClub, The Crew en Mario Kart 8 waren onder andere games die in potentie allemaal kans maakten om bij de laatste tien te horen. Echter, er is één game die voor mij de eerder genoemde aan alle kanten voorbij is gereden, namelijk Forza Horizon 2.

FH2-GOTY

Forza Horizon 2 is op dit moment namelijk simpelweg de beste en meest complete (arcade) race-ervaring. Men was in het begin nogal sceptisch over Forza Horizon 2. Dit kwam voornamelijk omdat de game - ondanks een resolutie van 1080p - stabiel maar op een vastgezette 30 FPS draait en racegames eigenlijk op 60 FPS het beste tot hun recht komen. Daarentegen voelt Forza Horizon 2, in tegenstelling tot een een paar rivalen, wel aan als een compleet product. De game is groot, er is gigantisch veel te doen en het ziet er ook nog eens fantastisch uit. De game wordt daarnaast niet snel saai of eentonig, er zijn geen rare bugs en de online-features werkten gewoon ten tijde van de release. Hoe gek het ook klinkt is dit tegenwoordig meer uitzondering dan regel.

FH2 GOTY 2014

Hoewel Forza Horizon 2 voor de fanatieke racers onder ons te arcade overkomt heeft de game toch voldoende in huis om ook deze gamers aan te spreken. Bijna elk onderdeel is te finetunen, waardoor je in tegenstelling tot de “gewone” spelers toch een voordeel kunt behalen en door hier tijd in te steken kun je dus net even sneller die eindstreep bereiken. Wat ook vanaf het begin goed werkt is het online gedeelte. Voordat je het in de gaten hebt, rijd je online en zijn de drivatars echte spelers. Ben je het zat, dan stop je gewoon en rijd je offline verder vanaf hetzelfde punt.

Forza Horizon 2 Game of the Year 2014

De kracht van Forza Horizon 2 zit in de algehele presentatie van de game en de interactie met de omgeving, maar ook de andere racers die je tegenkomt en de Bucket List-challenges zorgen voor interessante toevoegingen. Als je niet aan het racen bent, is er zo veel te zien; saai wordt het in Forza Horizon 2 echt niet. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar borden langs de weg die extra credits of experience opleveren. Of naar flitspalen waar je zo snel mogelijk voorbij moet rijden, compleet met leaderboards. Tel daarbij ook de Ghost/Drivatars van andere spelers op die je na races en challenges kunt uitdagen en dit alles zorgt voor tientallen uren speelplezier.