4 games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

God of Light is een gratis app, gemaakt door Playmous. Bij het woord gratis denk je al snel aan constante reclame tussendoor, maar dat is hier niet het geval. Er is wel een vorm van reclame, maar daar hoef je geen moment aan te ergeren, want het zit achter een knop waar je niet op hoeft te drukken.

Er is een klein verhaaltje dat geheel niet boeit, maar het gaat hier dan ook om puzzelen. Het licht uit de wereld wordt gedoofd en jij hebt alleen een ster als lichtbron om in elk level een doel te verlichten. Natuurlijk zijn er allerlei obstakels zoals rotsen en ander rondzwevend materiaal, dus simpelweg de enige straal die je uitzendt naar het doel richten gaat niet werken. En dan zijn er nog drie optionele kristallen die je mee wil nemen door het licht erdoor heen te laten gaan.

God of Light

Daarom zijn er spiegels om het licht te kaatsen. Gelukkig blijft het niet alleen bij spiegels, maar wordt er steeds een nieuwe mechanisme na een aantal levels erbij gedaan. Al snel heb je portalen, ijsstralen waar het licht op weerkaatst of juist donkere stralen die licht afstoten. Zo blijft het spel je uitdagen en wordt het niet saai, zeker omdat er meer dan honderd levels In God of Light te spelen zijn.

Is het wat te uitdagend voor je, dan is er hulp. In elk level is een vuurvliegje verborgen. Raak je die aan met je straal, dan krijg je één seconde hulp erbij. Deze hulp kun je gebruiken wanneer je zelf wil. Als je die hulp kiest, dan kun je met je vinger op het scherm gaan en zien hoe de stralen zouden moeten lopen om alle drie de kristallen en het eind te raken met je lichtstraal. Let wel: er zijn poorten die opengemaakt en soms zelf opengehouden moeten worden. Hoe dat moet laat die hulp niet zien, het toont alleen de eindoplossing. Heb je meer seconden nodig omdat je in meer levels vastzit, dan is er de reclame-mogelijkheid. Je krijgt een vuurvliegje als je de hele reclame hebt afgekeken.

God of Light

Je hebt God of Light in een uurtje of zes uitgespeeld. Wil je alles vinden dan zul je enkele missies misschien nog een keer moeten proberen, maar met wat denkwerk is elk level zonder vuurvliegje te doen. Het blijft leuk door de nieuwe features die naarmate je verder komt toegevoegd worden. Gelukkig is er geen irritante reclame te vinden door alle menu’s heen, maar is die weggestopt achter een optie om zo meer hulp te verdienen. De soundtrack is verzorgd door de Britse band UNKLE. Leuk vermaak, zeker als je tijdens een vliegreis wat te doen wil hebben.