Vijf gametips voor de maand september

The Vanishing of Ethan Carter

Een actiegame, een detective en bovennatuurlijke krachten. Op het eerste gezicht doet het je wellicht aan een andere game denken, maar dit is toch andere koek. The Vanishing of Ethan Carter draait om, de naam zegt het al, de verdwijning van Ethan Carter, een jonge knul. Hoofdpersoon Paul Prospero vindt een brief waarin de jongen zegt dat hij in gevaar is.

In een open wereld, het fictieve Red Creek Valley, moet de detective de duistere geheimen ontrafelen. Door middel van zijn paranormale krachten zal hij het mysterie oplossen. Denk bijvoorbeeld aan het praten met de geesten van moordslachtoffers. Al snel komt de speler het verminkte lijf van een van de ontvoerders tegen en dan weet je dat er vreemde dingen gebeuren.

Opmerkelijk is dat het spel geen combat zal bevatten. De meeste games met bovennatuurlijke krachten geven de speler tenminste nog iets aan wapens, maar dat is hier dus niet het geval. De game ziet er grafisch prima uit. Een spoorlijn door de bossen en een schitterend meer zagen we al langskomen, maar dit is ongetwijfeld niet het enige wat Ethan Carter voor ons in petto heeft. De onorthodoxe gameplay zal ongetwijfeld een aardig publiek trekken en dat is ook niet gek; dit zou wel eens een onverwachte hit kunnen worden. The Vanishing of Ethan Carter komt 25 september uit voor pc en in 2015 voor PlayStation 4.