Vijf gametips voor de maand september

Middle-earth: Shadow of Mordor

Assassin's Creed meets The Lord of the Rings. Zo wordt Middle-earth: Shadow of Mordor ook genoemd en dat is helemaal geen schande. Warner Bros. is er de laatste tijd niet duidelijk over geweest wanneer het spel uit moest komen, maar momenteel staat die datum op 30 september, vandaar dat we de gok maar wagen en de game in de special van deze maand zetten. En anders kunnen we nog altijd copy-paste doen voor oktober.

Middle-earth: Shadow of Mordor speelt zich af tussen de verhalen van The Hobbit en The Lord of the Rings. Sauron is bezig zijn macht weer te vergroten in Middle-earth. Het rijk van Gondor houdt al sinds de nederlaag van Sauron een oogje op de Black Gate van Mordor. Jij speelt Talion. Jij en je familie horen bij de rangers die de wacht houden en worden vermoord. Het spel zou erg kort zijn als je dood bleef, dus op wonderbaarlijke wijze word je opnieuw tot leven gewekt door een wraith, een soort geest. Waarom hij je helpt weet je niet, maar je zint op wraak en gaat die ook halen in Mordor.

Het Nemesis-systeem in Middle-earth: Shadow of Mordor zorgt ervoor dat jouw keuze en avontuur een stuk gevarieerder wordt. Voor we op pad gaan, kunnen we ons eigen doel uitzoeken. Bij de verschillende bazen horen bodyguards en in dit Nemesis-scherm zien we alles, ook hun sterke en zwakke punten. Voordat je jouw gekozen baasmissie gaat doen, zie je dus welke bodyguard makkelijker te grazen te nemen of aan jouw zijde te krijgen is. Zie het als een soort pre-missie om zo makkelijker bij de grote baas te komen. Een erg interessante manier om missies te doen en vooral de vele mogelijkheden zorgen voor veel variatie. En wie houdt er nu niet van de lore van Tolkien?