Vijf gametips voor de maand augustus

Tales of Xillia 2

In het eerste deel van Tales of Xillia renden we met ons clubje helden vooral rond in de wereld van Rieze Maxia. De andere wereld, Elympios, kreeg bijna geen aandacht. We hebben er even rondgelopen, een stad en een onderzoekscentrum gezien en dat was het wel. Producer Hideo Baba en zijn team wilden meer uit Elympios halen en zij komen daarom met een tweede deel in dit universum. Dit keer staat de wereld van Elympios te wachten om verder ontdekt te worden door twee nieuwe hoofdpersonages Ludger Will Kresnik en Elle Mel Marta.

De oude garde is niet vergeten in Tales of Xillia 2, dus ook Milla, Alvin, Elize, Rowan Leia en Jude zullen weer aanwezig zijn. Dit keer krijgen ze ook optionele hoofdstukken om hun verhaal na de gebeurtenissen van deel 1 verder uit te diepen. Niet alleen dat is optioneel, het thema van de game is niet voor niets 'keuze'. Om verder te geraken moet je geld verdienen en dat kan op meerdere manieren. Grinden, of optionele zijmissies doen. Ook tijdens de verhaallijn maak je keuzes en zijn er verschillende eindes.

Tales of Xillia 2 wordt dus een typische Tales Of-game met net wat nieuwe toevoegingen, zoals meer keuze en het herziene vechtsysteem. Cross Dual Raid Linear Motion Battle System zorgt ervoor dat het linken uit het vorige deel verder doorgevoerd wordt en je cross combo's met twee teams van gelinkte personen kunt maken. Ook tijdens het 'normale' vechten krijg je de keuze welk wapen je wil gebruiken, je kunt ook snel wisselen tijdens het gevecht. Houd je van JRPG's, dan staat 22 augustus vast al in je agenda als de dag dat je een week vrij neemt om los te gaan op Elympios.