Intieme internationale premiere Toscaanse Bruiloft

Tijdens de trip naar Florence voor de internationale premiere van de film ‘Toscaanse Bruiloft’ is FOK! aanwezig om mee te genieten van deze bijzondere aangelegenheid.

Enige weken na de Nederlandse premiere worden wij op valentijnsavond verwacht bij theater Spazio Alfieri, alwaar men bezig is met het klaarleggen van de Rode Loper.

In een stad die bijzonder is om de mooie gebouwen ligt aan een klein straatje een theater dat een aparte uitstraling heeft. Geen groots complex, maar juist het charmante van een klein filmhuis, met een klein restaurantje, ruime zitplaatsen en prettige stoelen.

Klein deel cast geeft acte de presence
De gasten, bestaande uit prijswinnaars van Transavia en Vrouw, worden hartelijk verwelkomd met Italiaanse wijnen en een hapje. De aanwezige cast, bestaande uit Dio, Carolien Spoor en Medi Broekman betreden de rode loper, waarna FOK! de mogelijkheid heeft om in het theater foto’s van hen en producent Klaas de Jong te maken. Helaas is Ruud Feltkamp niet aanwezig bij de premiere, hij moest vanwege een DJ-optreden al eeder deze middag terug naar Nederland (zie interview). Wanneer we spreken met de bezoekers zijn ze wel een beetje teleurgesteld dat zij hun idolen Jan Kooijman en Lieke van Lexmond niet in levende lijve kunnen ontmoeten.

Nadat ook de cast voorzien is van een hapje en een lekker glas wijn loopt de zaal langzaam vol. Iedereen zoekt een plekje naar wens en distributeur A-Film doet een welkomswoordje voor het witte scherm. Wat erg leuk gedaan is, zijn de korte videofragmenten van de regisseur en cast welke helaas niet aanwezig konden zijn vanavond. Johan Nijenhuis, Sophie van Oers, Dirk Zeelenberg en Ernst Daniel Smid excuseerden zich en heetten ons welkom.

Makkelijk scoren met feel good en feel bad momenten
Toscaanse Bruiloft is een film die vrijwel geheel in Italie is opgenomen. De locaties met adembenemende opnamen vanuit de lucht zuigen je meteen het mediterrane landschap in.

Sanne (Sophie Van Oers) runt samen met haar ouders Tom en Marla (Ernst-Daniel Smid en Simone Kleinsma) een trouwlocatie in Toscane. Bob en Lisa (Diederik Ebbinge en Lieke van Lexmond) huren deze villa voor hun bruiloft. Bobs beste vriend Jeroen (Jan Kooijman) is verantwoordelijk voor de organisatie van deze dag; ironisch als je bedenkt dat hij niet in het huwelijk gelooft als echtscheidingsadvocaat. Dit zorgt ervoor dat Sanne en Jeroen, die als tegenpolen tegen het huwelijk aankijken, samen moeten werken om een mooie bruiloft te organiseren.

Wat volgt is een combinatie van slapstick bij de vrijgezellenfeestjes en romantiek bij meer personages dan het bruidspaar alleen. Tijdens de begrafenisscene zijn er zeker een aantal bezoekers geweest die stiekem een traantje weggeveegd hebben. Het zijn de herkenbare emoties die het publiek makkelijk de film in trekken.

Warm ontvangst
Het applaus van de gasten laat een hoge waardering voor de film zien. De cast en de crew van A-Film neemt dit dan ook hartelijk in ontvangst en het moment wordt bezegeld met een groepsfoto van de zaal. Tijd voor een feestje in Florence’s beste club YAB.

© FOK.nl / Jimmy Israel

© FOK.nl / Jimmy Israel
Theater Spazio Alfieri is klaar voor de internationale premiere van Toscaanse Bruiloft.

© FOK.nl / Jimmy Israel
Dio speelt een bijrol in wellicht de leukste scene van de film: het vrijgezellenuitje met de mannen.

© FOK.nl / Jimmy Israel
Producent Klaas de Jong.

© FOK.nl / Jimmy Israel
Medi Broekman en Carolien Spoor.

© FOK.nl / Jimmy Israel
Hollandse gezelligheid in een Italiaans filmhuisje tijdens de internationale premiere van Toscaanse Bruiloft.



Lees ook het interview met Ruud Feltkamp