FOK! Wishlist #5: Infamous: Second Son

Miisschien waren onze verwachtingen veel te hoog gespannen, maar Knack en Killzone: Shadow Fall vielen erg tegen. Zelfs als je rekening houdt met het feit dat het launchgames zijn. Infamous: Second Son moet de eerste grote topper van Sony worden. De gameplaybeelden zijn in ieder geval veelbelovend.

Sucker Punch heeft altijd een beetje een bijrol binnen Sony gehad. De Sly Cooper- en Infamous-games waren goed, maar konden nooit de aandacht van het grote publiek trekken. Hoe anders is de rol die aan Second Son wordt toebedeeld. Het is de grootste Sony-exclusive van de eerste helft van 2014.

Als het zuigt heeft Sony een probleem, want dat wordt het beeld dat de Xbox One de betere games heeft alleen maar sterker. Er ligt dus grote druk op de schouders van het relatief kleine Sucker Punch. Wij vermoedene echter dat Second Son de verwachtingen waar gaat maken. Allereerst is het misschien wel de mooiste open wereld-game die we tot nu toe hebben gezien. Seattle (geen New York of Los Angeles, eindelijk!) is prachtig nagemaakt.

Beter nog, de omgevingen zijn vernietigbaar. En vernietigen zul je, aan de hand van de mysterieuze rook-krachten van Delsin Rowe. Delsin is een zelfvoldane klootzak die onverantwoordelijk met zijn krachten omgaat. Het is fris om iemand te zien die lekker op zelfzuchtige wijze van zijn superkrachten geniet, in plaats van de broedende antihelden die we gewend zijn.

Delsin kan de krachten van andere Conduits (de mensen met superkrachten in de game) stelen. Waarschijnlijk krijgt hij daarom een veel gevarieerder krachten-set dan Cole MacGrath, die alleen met stroom fratsen kon uithalen. In de trailers hebben we bijvoorbeeld gezien dat hij neon-licht kan gebruiken om supersnel te kunnen rennen.

Sucker Punch lijkt ook veel moeite in het verhaal te hebben gestoken. Ze hebben een nieuwe motion-capture studio (dat is ook goed aan het spel te zien) en bekende stemacteurs ingehuurd (Troy Barker bijvoorbeeld). Hopelijk heeft het verhaal meer diepte dan de zwart-wit keuzes die je in de vorige Infamous-games gewend zijn.

Infamous: Second Son moet de eerste belangrijke voetnoot in de Sony-exclusives lijst worden. De eerste tekenen zijn goed, maar dat dachten we van Shadow Fall ook. Hopelijk maakt Sucker Punch er iets moois van.