Halo 4: Forward Unto Dawn

Op 2 januari verschijnt Halo 4: Forward unto Dawn op Syfy. FOK! interviewde Tom Green, een van de hoofdrolspelers van de serie.

Halo 4: Forward unto Dawn is een webserie. Microsoft begon de serie als reclamestunt voor hun game Halo 4. Het is een serie die eerst alleen via internet te volgen was in vijf delen van elk een kwartier. Later is de serie op dvd verschenen. En binnenkort dus op televisie, voor mensen die het Syfy-kanaal in hun pakket hebben.

Halo 4: Forward unto Dawn

Tom Green is hier nog niet heel bekend, omdat hij vooral in Australische series speelt. Halo 4: Forward unto Dawn is dan ook zijn eerste Amerikaanse avontuur. Hiervoor speelde hij in Dance Academy en heeft hij meegespeeld in de Australische soapserie Home And Away, dat zo ongeveer net zo lang bestaat als Goede Tijden, Slechte Tijden.

Het verhaal volgt Thomas Lasky, gespeeld door Tom Green, een jonge soldaat die bezig is zijn militaire training te volbrengen. Zijn ouders bekleden hoge rangen in het leger, maar hij weet niet of hij dezelfde richting op wil. Hij is een eigenwijze soldaat die liever direct conflict vermijdt en daardoor in training ook orders negeert. Dan wordt het kamp aangevallen door de Covenant, de vijanden uit Halo. Lasky en enkele teamgenoten worden gered door Master Chief en gaan samen op pad om overlevenden uit het kamp te redden.

Halo 4: Forward Unto Dawn

Tom Green en de andere acteurs kregen een heel archief aan achtergrondinformatie over Halo, Master Chief en andere belangrijke personages en natuurlijk de Covenant. Lasky was een nieuw personage in de game Halo 4, maar alle script, design en ideeën achter de personage van 343 Industries, de ontwikkelaars, waren beschikbaar. De spelers konden zich dus goed inlezen en vragen stellen aan de bedenkers van de franchise. En dan is er bootcamp… Een periode lang trainen bij een militair kamp om fysiek klaar te zijn voor de verfilming van Halo.

Tom Green vond het allemaal fantastisch. Hij had al eerder van Halo gehoord; hij had het wel eens bij een vriend gespeeld. Zelf had hij geen Xbox. Wist hij veel dat het een van de populairste series was op Xbox. Al helpt een budget van tien miljoen natuurlijk wel om te geloven dat Microsoft het belangrijk vond om Halo 4: Forward unto Dawn te laten slagen. Hij is dan ook blij dat de serie goed ontvangen werd toen zij eenmaal te bekijken was op het internet. Tom had alleen graag gezien dat de serie langer was. Hierdoor zouden personages nog verder uitgediept kunnen worden, een klacht dat de diehard Halo-fans ook hadden. Microsoft wilde een toegankelijk serie maken die ook te volgen was voor mensen die niet bekend zijn met het Halo-universum.

Halo 4: Forward Unto Dawn

Zou er een vervolg komen, dan zou de acteur zou Tom Lasky willen spelen, juist omdat deze een gezicht heeft. Maar ja, als de Master Chief–rol geen grote brede gast nodig zou hebben, dan zou hij er geen problemen mee hebben die rol op zich te nemen. Master Chief is een begrip, dus alleen al voor de idee om eens die held te zijn zou hij dat al willen doen. Master Chief werd nu gespeeld door Daniel Cudmore, bekend van zijn rol in X-Men als Colossus en als Volturi Felix in de Twilight-filmserie.

Halo 4: Forward Unto Dawn

Halo 4: Forward unto Dawn is op 2 januari om 21:00 uur te zien op Syfy.