[E3] Game of the Show

Het grootste game-evenement van het jaar is voorbij. E3 2013 bracht spektakel en dramatiek. Vreugde, maar ook veel boosheid. Het bracht ook vooral hele goede games waar we reikhalzend naar uitkijken. De redactie, waaronder twee E3-gangers, blikt zowel terug als vooruit op wat er vorige week heeft plaatsgevonden

De redactie vertelt wat ze op deze E3 top, flop en hot vonden. De meningen zijn, zoals altijd, verdeeld. Zet alsjeblieft je eigen lijstje in de reacties neer!

Redacteur: Notorious_Roy


Top
1# Super Mario 3D World
Qua gameplay zit je altijd goed bij Mario-games en aangezien ik 3D Land erg leuk vond, en dit daarop voortborduurt, moet het wel een knaller worden.

2# The Division
Al sinds Rainbow Six Vegas 2 wacht ik op een multiplayergame waarbij je niet als een malloot door de levels rent. The Division lijkt een uitstekende kandidaat te worden daarvoor.

3# Final Fantasy XV
Het lijkt erop dat we eindelijk eens flinke vernieuwing gaan zien in onze geliefde Final-reeks. XV ziet er fantastisch uit en ik heb gewoon zin in een epische next-gen-RPG.

Flop
1# Killer Instinct
Had me vorige week gevraagd welke games ik graag voor Xbox One zou willen zien en Killer Instinct was één van die antwoorden geweest. Nu de game echter is aangekondigd met alle onzin erbij (betalen per personage :') ) denk ik enkel: Niet op deze manier...

2# Titanfall
De makers van Call of Duty komen met een game die exact hetzelfde doet als alle andere first person shooters tegenwoordig. Het feit dat je nu in een mech kan stappen verandert daar niets aan.

Hot
X (working title)
Xenoblade
voor Wii is een grootse RPG en de 'opvolger' belooft daar nog vele malen overheen te gaan. Absoluut de meest indrukwekkende Wii U-exclusive tot nu toe.

Redacteur: Kensuke


Top
1# Final Fantasy XV
Dit is een fanboy-droom die al zeven jaar wordt geteased. Deze game gaat toch echt uitkomen en de nieuwe gameplaybeelden zien er spectaculair uit. Enige game waar ik een beetje kippenvel van kreeg.

2# Super Mario 3D World
Niet de evolutie van Galaxy waar ik op gehoopt had, maar het ziet er alsnog absurd leuk uit om te spelen. De vier personages zijn nu ook weer daadwerkelijk anders. 3D Land was ook geweldig, en dit lijkt nóg beter.

3# inFamous: Second Son
Viel tijdens Sony's presentatie totaal niet op. De nieuwe gameplaytrailer zet dat echter gelijk recht. inFamous is mijn favoriete superheld-game en Second Son ziet eruit als een hele sterke evolutie.

Flop
1# Ryse
De graphics zijn mooi, maar de gameplay zag er hersendood uit. Eén grote quick-time-feest waar Kratos nog van zou blozen. De slag om Normandië werd ook heel goedkoop nagespeeld, maar dan met Romeinen.

2# Dead Rising 3
Deze serie is van lollig naar grimmig gegaan. Want we hebben niet al genoeg grimmige games, zucht. Als ik niet gekleed in een mankini zombies kan slachten terwijl ik op een kinderfiets rij heeft dit spel geen nut.

Hot
Mirror's Edge-reboot
We hebben er lang op moeten wachten, maar Mirror's Edge komt terug. Meer hoeft er niet gezegd te worden. Hopelijk duurt het niet te lang. Het is overigens open-wereld!

Redacteur: Pheno
Was aanwezig op de E3


Top
1# Oculus Rift
Geen spel maar hardware. En niet zo maar een next-gen console, die beide overduidelijk een evolutie zijn. De revolutie van gaming is te vinden met de Oculus. De gameplay-demo van EVR, gebaseerd op EVE Online gaf me kippenvel. En een tent in mijn broek. Het is eigenlijk niet met woorden te omschrijven. Maar het is de eerste keer dat ik me echt in de ruimte waande terwijl ik druk bezig was vijanden neer te knallen. Nou ja, de eerste minuten niet, ik was druk bezig met het hebben van een weergaloze trip. Sony is niet voor niets ook ondersteboven van het apparaat. De toekomst van gaming heb ik even mogen ervaren. Pleur die kristallen bol maar weg, het is goed.

2# The Evil Within
Resident Evil is al een tijdje vergeten eng te zijn. Gelukkig is de oorspronkelijke ontwerper van het eerste deel bezig met een waardige survival-horror. Alleen al bij de presentatie scheet het aanwezige publiek in de broek. Een beklemmende sfeer, eng en gruwelijk. Ik kan niet wachten de complete versie te spelen met de lichten uit en koptelefoon op mijn hoofd. En een paar schone onderbroeken naast me.

3# The Division
Eens een keer geen trollen, elfjes en andere fantasiefiguren, maar realistische mensen in een ongelofelijk gedetailleerde omgeving. Deze titel heeft me het meest blij gemaakt met next-gen. Actie, graphics, eens een leuke toevoeging met mobiele apparaten en actie. Tofheid in het kwadraat.

Flop
Van alle spellen die ik gespeeld heb was er geen echt slecht spel. Dat is op zich een goed teken. Teleurstellend was Knack, ik kreeg het gevoel dat dit spel prima op een PlayStation 3 had gekund.

Hot
De gaming-industrie. Maak je maar op voor heel veel toffe spellen. Ook voor de current-gens.

Redacteur: WesleyB


Top
1# The Witcher 3
Het stond al in de trailer vermeldt: dit wordt een kroonstuk van het RPG-genre. Natuurlijk is dit pr-praat, maar ik geloof erin dat dit ook echt het geval is. De eerste twee delen waren al subliem in - als je het vergelijk met dit derde deel - al hun simpel- en kleinschaligheid. Dit deel gaat daar overheen, op z'n Skyrims.

2# Metal Gear Solid V
De gameplay die we gezien hebben doet me sterk denken aan Red Dead Redemption, maar dan op z'n Japans en met veel meer sluipen. De wereld ziet er fantastisch uit en zal veel meer geheimen waarborgen dan bijvoorbeeld Red Dead Redemption. En wat ik meteen dacht was: OMG GAMEPLAY.

3# Mario Kart 8
Fack it, ik zet hem gewoon op drie. Er zijn nog zo veel andere vette titels, maar deze kwam een beetje onverwacht naar boven. En dan bedoel ik voornamelijk de zwaartekrachtgimmick die Nintendo verzonnen heeft. Online-multiplayer is waar ik het meeste naar uitkijk.

Flop
1# inFamous: Second Son
inFamous heb ik nooit interessant gevonden en ik heb het toch een tijdje gespeeld. Dit deel gaat daar voor mij ook geen verandering in brengen. Ik vind het er gewoon niet boeiend uitzien.

Hot
Mirror's Edge
by far. Nuff said.

 

Redacteur: Kn0x


Top
1# The Division
De game begon met een slechte versie van de Watch_Dogs-trailer maar eindigde met erectie-stijgende gameplay. Lekker rustig door een stad heen lopen waarbij je continu NPC's maar ook real life spelers kunt tegenkomen. GOTY-contender zeg ik je.

2# Metal Gear Solid V
De game zag er waanzinnig goed uit. Verder natuurlijk een open wereld waar we met verschillende voertuigen doorheen kunnen knarren. Toppert in wording.

3# Battlefield 4
Vooraf zei ik dat ik klaar was met Battlefield. Ik heb nog niet alle medals behaald in het derde deel en heb ook al een tijdje niet gespeeld. Ik verwachtte geen megatons en vond de gameplay ook redelijk teleurstellend. Totdat ze de toren ingingen. En deze toren instortte.

Flop
1# FIFA 14
Ik ben een groot FIFA-fan en ben nogal anti-Barca. Ik had gehoopt dat de cover (of in ieder geval de trailer) meer dan alleen Messi en Barcelona zou zijn. Maar helaas. Nog meer Barcelona.

2# Titanfall
Mechs :')

Hot
Mirrors Edge

Redacteur: YachiruTop

1# The Legend of Zelda: A Link Between Worlds
Al dat gezeur over Nintendo dat, okay ik geef toe, WEER EENS iets recycled. Het maakt mij geen drol uit dat ze dezelfde wereld als in A Link To The Past gebruiken, als die game maar tof wordt en daar heb ik alle vertrouwen in! De personages uit Majora’s Mask kwamen ook gewoon uit Ocarina of Time, maar daarom heb ik echt niet minder van de game genoten.

2# Super Mario 3D World
Mario als kat, wat wil een mens nog meer?! Oh wacht, Prinses Peach doet mee? Dus ik kan weer rondspringen – en zweven – in een mooie roze prinsessenjurk? Count me in!

3# Final Fantasy X & X-2 HD
Een HD-remake in een E3 top 3? Ik moet eerlijk bekennen dat ik toch best blij ben met al die HD-remakes. Ik heb PlayStation 2 overgeslagen en daardoor aardig wat games gemist. En op FFX en FFX-2 hoef ik ook nog eens minder lang te wachten dan op Final Fantasy XV!

Flop
1# Afwezige games
Twee games die ik graag had gezien deze E3 maar die weer eens schitterden door afwezigheid: The Last Guardian, waarvan inmiddels bekend is gemaakt dat het project officieel in de ijskast staat. Of wordt er toch aan gewerkt? Sony zelf weet het ook niet meer. En Beyond Good and Evil 2. Vooral na deze post van Ubisoft op Facebook had ik hoop dat we tijdens de persconferentie eindelijk eens wat meer van de game te zien zouden krijgen. Maar nee hoor, niks daarvan. Ik denk dat ik het maar op geef.

2# Alle sportgames
Ja sorry, sportgames zijn gewoon niet mijn ding.

Hot
South Park: The Stick of Truth
Geen gameplaybeelden maar wel… de Nagasaki fart!

Redacteur: StefanW
Was aanwezig op de E3


Top
1# The Witcher 3
De meest uitgebreide en mooiste RPG tot nu toe. Alles kan en alles mag in dit deel van de serie. Next-gen op zijn best (for now dan). Oh ja, en hij ziet er ontieglijk mooi uit ook.

2# The Crew
Heel Amerika als speelbare open wereld (letterlijk heel Amerika). Missies die je alleen, in rivalry of in co-op kunt spelen. Gigantisch veel customizationmogelijkheden op de auto's. Een briljant opgezette companion app. Deze game heeft alles wat je maar wil, voor gamers met en zonder vrienden.

3# South Park: The Stick of Truth
Mijn aantekeningen bestaan uit twee woorden. Fucking briljant!!! Trey parker en Matt Stone op hun best.

Flop
1# Ryse
Het ziet er gewoon verschrikkelijk saai uit en QTE's zijn echt niet meer van deze tijd (zeker niet de next-gentijd).

2# Xbox One (en Microsoft in het algemeen eigenlijk).
Microsoft heeft duidelijk gegokt op een cashcow bij de nieuwe console. Overal geld voor vragen en met name bij gebruikte spellen. Nadat Sony niet meedeed, maar juist met precies het tegenovergestelde kwam, kreeg Microsoft de deksel niet hard op de neus, maar werden ze in de prullenbak gegooid door de concurrent en zijn ze gelijk bij het grof vuil gezet.

Hot
Jullie moeten deze twee games nauwlettend in de gaten houden: 1. Murdered: Soul Suspect, 2. Hot Line Miami 2.

Redacteur: D-vide


Top
1# Final Fantasy XV
Ik heb de serie nooit losgelaten. Deze ziet er ook echt weer tof uit want FINAL FANTASY AAAAAH! Pure fanboyism.

2# Murdered: Soul Suspect
Als fervent Sherlock-kijker lijkt me dit erg tof. Het door de muren lopen baart me wat zorgen, maar is natuurlijk erg bijzonder als dat de game niet te makkelijk maakt.

3# Yaiba: Ninja Gaiden Z
Hack en slash-games zijn tof. Ik heb geen problemen met een iets lichtere moeilijkheid. Lichaamsdelen overal. BAM.

Flop
1# The Witness
Ziet eruit als erg traag en repetitief. Niet mijn genre, denk ik dan.

2# Project Spark
Mijn voorgevoel zegt dat dit volledig gaat floppen. Na drie costum-levels heb je het wel gezien.

Hot
Kingdom Hearts III
Square Enix was echt een rollercoaster aan emoties tijdens Sony's persconferentie. 'Oh help, gaan we weer.. AAAAAAAH!'