Pre-launch party Dexter

Vanaf maandag 18 februari wordt op het digitale kanaal 13th Street de tv-serie Dexter uitgezonden. Hiermee is het de eerste zender waar het zevende seizoen van de succesvolle serie op wordt uitgezonden. Om dat te vieren werd er een première georganiseerd, waar de eerste aflevering van het eerste seizoen werd vertoond. Maar dat was niet alles, want de aanwezigen werden ook ingezet om een moord op te lossen. Een moord die dezelfde avond op die locatie werd gepleegd.

In een achteraf locatie in Amsterdam waren tientallen aanwezigen in een gebouw, die volledig ingericht was in de stijl van Dexter. Je kon onder andere op de foto als de hoofdpersoon (inclusief slagersmes) en er was een ijscoman (verwijzing naar het eerste seizoen). Maar de avond nam een andere wending toen er rare dingen gebeurden. Presentator Paul Skinner kreeg het aan de stok met de ijscoman en zorgde ervoor dat er een glas sneuvelde.

Als dat nog niet genoeg was, sneed Jeske (later geïdentificeerd als de dochter van Paul) zich aan het glas en droeg de gehele avond een verband. Nog een stapje erger, een travestiet met een doodshoofd neemt plaats op het podium en giet bloed over haarzelf heen. En als je dacht dat je alles gehad had, werd Paul neergeschoten tijdens zijn openingspraatje.

Toen begon het spel en de hoofd van de politie kwam het podium op om het spel uit te leggen. In een hoek van het gebouw stonden borden klaar met aanwijzingen, zoals bijvoorbeeld kaarten, foto's en e-mails. Alle aanwezigen konden ook met de verdachten praten om dichter bij het antwoord te komen. Dichter bij het programma Wie is de Mol? kom je niet als onbekende Nederlander. Vrijwel de gehele zaal was druk bezig met het onderzoeken en het noteren van alle beschikbare informatie.

Na de vertoning van de aflevering kwam de travestiet binnenlopen met een mes in haar rug. Alsof de verwarring nog niet compleet was. Weer een verdachte minder, maar ook de mogelijkheid om hem/haar te ondervragen minder. Meteen naar de vertoning sprinten verscheidene deelnemers naar de borden, waar inmiddels meer informatie hing. Alleen veel tijd hadden zij niet meer, aangezien een half uur later de formulieren met de gevonden oplossing ingeleverd moest worden.

Het verhaal: uiteindelijk bleek organisator Deborah en Jeske (zussen van elkaar) alles opgezet te hebben en de schuldigen te zijn, omdat Paul een slechte vader is geweest. Deborah had verschillende mensen uitgenodigd met allerlei motieven (zo had Paul vaak mot met de ijscoman en zat de broer van een verdachte in de gevangenis door hem), zodat het lastiger werd gemaakt. Dat moest een belletje laten rinkelen dat Deborah er meer van wist.

Voor de gelukkigen die een goed antwoord hadden ingevuld in het speciaal voor de avond geschreven verhaal, waren leuke prijzen te winnen. Onder andere de dvdbox met alle beschikbare seizoenen van Dexter en een zweervlucht waren te vergeven. Maar het leukste moment kwam na de avond, wanneer de acteurs uit hun rol stapten en er nagepraat kon worden. Over een avond die bij velen indruk gemaakt heeft.

Dexter is vanaf maandag 18 februari om 21:50 uur elke maandag te zien bij 13th Street.