FOK!filmchicks: Foe or Friend(ly)?

Soms weet je na één blik op een personage in een film zeker; This one is bad news. Maar soms blijkt het een schaap in wolfskleren, en is diegene helemaal niet zo gemeen als hij lijkt, doet hij (soms onbedoeld) iets goed,of is er een achterliggende reden waarom hij gevaarlijk doet. We hebben er een paar uit gepikt, voel je vrij om er wat toe te voegen!

Woola in John Carter (2012)
Je zal toch wakker worden en een dergelijke kop boven je zien hangen! Het is niet raar dat John Carter denkt dat zijn laatste uur geslagen heeft lijkt ons. Helemaal als het beest over een behoorlijk grote bewegingssnelheid blijkt te beschikken en je overal weet te achtervolgen. Gelukkig voor John (en voor ons F&F-hart) blijkt het gewoon een uit de kluiten gewassen haarloze hont te zijn die aan de juiste kant staat. Na de exclusieve FOK! voorpremière van John Carter kwamen er diverse Woola-fantopics op FOK! en wij begrijpen helemaal waarom, Woola is adorable!

Dragon in Shrek (2001)
Een draak die een prinses in een kasteel bewaakt. Dat kan alleen maar een slechterik zijn natuurlijk! Deze draak blijkt ook nog eens een stalker te zijn; Shrek en zijn vrienden komen er niet van af. Pas later in de film blijkt dat de draak vrouwelijk is en madly in love is met Donkey. Een superlieve draak dus eigenlijk, die een vurige liefdesrelatie krijgt met Donkey.

Tyrannosaurus Rexen in The Lost World: Jurassic Parc (1997) 
Bij bovenstaande foto zul je misschien niet meteen denken "wat een schatjes". Toegegeven, het lijkt ons ook geen pretje om in een hoosbui in een bos te rijden en van twee kanten belaagd te worden door bloeddorstige T-rexen... Maar als je er bij stil staat WAAROM ze de auto aanvallen is het een heel ander verhaal. Deze wanhopige vader en moeder willen gewoon hun baby-rexje terug! En zodra ze die hebben gaan ze gewoon weer naar "huis". Awwww. Geen andere woorden voor. Awwww.

Lotney 'Sloth' Fratelli in The Goonies (1985)
Eh ja, wat kunnen we hier nou over zeggen? Dat we snappen dat Chunk (of eigenlijk; iedereen) zich wezenloos schrikt als hij Sloth voor het eerst ziet? Het is nou eenmaal niet echt een prettig gezicht, letterlijk en figuurlijk. Echter, Sloth heeft een goed hart, blijkt later. De misvorming aan zijn gezicht blijkt te komen doordat hij ooit (door schuld van zijn moeder!) gevallen is. Hij mag dan bij de slechte Fratelli-familie horen; hij redt de Goonies mooi van ze en zorgt dat ze levend uit de grotten van One Eyed Willy komen.