Vijf gametips voor de maand juni

Juni is de maand van de E3 en dat betekent dat er een hoop nieuwe spellen zullen worden aangekondigd. Uiteraard gaan er ook een hoop spellen uitkomen deze maand. Naast de grote titels waarvan iedereen toch al weet dat ze gaan uitkomen, wil de crew van FOK!games jullie aandacht vestigen op vijf games die misschien wat minder bekend zijn, maar zeker niet minder de moeite waard.

Game: Gravity Rush

Platform: PlayStation Vita
Developer: Sony Computer Entertainment
Uitgever: Sony Computer Entertainment
Releasedatum: 13 juni 2012
Genre: Platform

Gravity Rush, ook wel bekend onder de Japanse naam Gravity Daze, is één van die games op een Sony-apparaat anders is dan andere games. Noem het artistiek, noem het stijlvol, noem het hoe je wil, maar voor games die qua design anders zijn moet je de laatste jaren bij Sony zijn.

In Gravity Rush speel je als een jongedame, genaamd Kat, die haar geheugen kwijt is. Van een mysterieuze zwarte kat krijg je de gave om gravitatie naar je hand te zetten zodat je kunt gaan waar men niet eerder kon gaan.

Waarom gaat dit spel slagen:
Het aantal releases voor Vita is na een succesvolle launchperiode ietwat ingekakt en met Gravity Rush verschijnt er eindelijk weer een game die de moeite waard lijkt te zijn. Combineer dat gegeven met het feit dat het inhoudelijk en qua gameplay zeer waarschijnlijk allemaal dik in orde is en je hebt een hit te pakken.

Waar kan het misgaan:
Gravity Rush is geen gewone game. Zowel het uiterlijk als de gameplay doen dingen die niet voor iedereen geschikt zijn. Het kan daarom zijn dat een hoop gamers de game laten liggen, puur omdat ze het niet begrijpen. Tevens is het een onbekende naam die nog geen grote franchise achter zich heeft.

Game: The Secret World

Platform: pc
Developer: Funcom
Uitgever: Electronic Arts
Releasedatum: 19 juni 2012
Genre: MMORPG

Waar licht is, zijn ook schaduwen. In, onder, achter de wereld die wij kennen, leven monsters en demonen. Drie organisaties vechten om heerschappij over deze schaduwwereld: de Illuminati, de Dragon en de Templars. Stap ook deze Secret World binnen.

The Secret World is een MMO van de makers van Age of Conan en Anarchy Online. De game belooft veel actie, grote overkoepelende missies en verhaallijnen en bijzondere locaties. Zo kun je rondstruinen in Londen en New York, maar ook in Transsylvanië en Egypte.

Waarom gaat dit spel slagen:
Secret World is een grote MMO die zich afspeelt in de echte wereld. Altijd al willen weten of de monsters onder je bed echt waren? In deze game kom je er achter. Het spel heeft geen classes of levels. Je bent helemaal vrij om je personage vorm te geven zoals jij wilt.

Waar kan het misgaan:
MMO's zijn tegenwoordig dertien in een dozijn. Bij elke nieuwe MMO is de vraag: wat heeft deze game wat de andere niet hebben? En is dat genoeg om van succes verzekerd te zijn? Het gebrek aan classes en levels kan ook een nadeel zijn. Het is misschien moeilijk om een gebalanceerd personage te maken en die levels zijn toch waar veel MMO-spelers naar toe willen werken.

 

Game: Lollipop Chainsaw

Platform: Xbox 360, PlayStation 3
Developer: Grasshopper Manufactor
Uitgever: Warner Bros. Interactive
Releasedatum: 15 juni 2012
Genre: Hack-and-slash

Preview: Lollipop Chainsaw

Juliet Starling is een populaire cheerleader die haar achttiende verjaardag wil gaan vieren. Maar in plaats van feesten met haar vriend Nick moet ze zombies slachten die net Nick geïnfecteerd hebben. Ze redt hem van de aanval, nou ja, wel alleen zijn hoofd, maar gelukkig weet ze een bezwering zodat hij lichaamsloos nog kan leven. De invasie van zombies moet gestopt worden en Juliet heeft daar geen problemen mee.

Lollipop Chainsaw is een over-the-top hack & slashspel uit het brein van ontwikkelaar Suda 51. Met hem aan het roer weet je dat het flink bizar gaat worden en dat er veel werk aan de winkel is bij de bazen die je tegenkomt. Zombies gaan met veel gore dood en als je meerdere vijanden tegelijk onthoofdt, ontstaat er zelfs een regenboog op je scherm. Het kan niet veel gekker worden, denk je...

Waarom gaat dit spel slagen:
Een achttienjarige blonde cheerleader met een flinke dosis hormonen en een kettingzaag waarmee ze zombies zonder problemen onthoofd. Het moet wel raar lopen als het niet slaagt zou je zeggen. Het spel bevat humor, veel grove en kleurrijke actie en bizar lastige bazen, die maar niet dood lijken te gaan.

Waar kan het misgaan:
Ondanks de vele combo's die te unlocken zijn, de over de top actie en de puberale sexueel getinte humor, kan het zijn dat het mogelijk repetitief gaat worden voordat je bij een volgende baas bent. Variatie is dus broodnodig om dit spel niet in de middenmoot te laten eindigen.

Game: Spirit Camera: The Cursed Memoir

Platform: Nintendo 3DS
Developer: Tecmo Koei
Uitgever: Nintendo
Releasedatum: 29 juni 2012
Genre: Survival Horror

Spirit Camera is een spin-off in de horrorserie Fatal Frame welke vooral in Japan hoge ogen gooit. De enge games verschenen eerder voor PlayStation 2 en Wii en hebben inmiddels gezorgd voor vele natte onderbroeken. In Fatal Frame gebruik je een fotocamera om foto's te maken van entiteiten die met het blote oog niet te zien zijn.

Deze spin-off richt zich qua besturing op de unieke features van je 3DS als de gyroscoop en de 3D-camera's. Met simpelweg op wat knoppen drukken red je het dus niet! Je 3DS wordt in Spirit Camera de ingame-camera en zet jou als speler daarmee in behoorlijk enge momenten.

Waarom gaat dit spel slagen:
Door het gebruik van augmented reality wordt horror nu wel heel echt en komt het erg dichtbij. Je zit letterlijk in de game als nooit tevoren wat bijdraagt aan de beleving van de game. Spirit Camera biedt een heel nieuwe manier van het spelen van horror-games.

Waar kan het misgaan:
Spirit Camera maakt gebruik van augmented reality en hoewel dit een leuke feature is, is het eigenlijk in nog geen enkele game zo uitgewerkt dat je het actief wil spelen. Het feit dat je met je handheld rondom je heen beweegt maakt het bijvoorbeeld niet geschikt voor in de trein, tenzij je graag aandacht wil.

Game: Steel Battalion: Heavy Armor

Platform: Xbox 360
Developer: From Software
Uitgever: Capcom
Releasedatum: 22 juni 2012
Genre: Actie

We schrijven het jaar 2082 en de wereld is verwikkeld in een grote oorlog. Een microbe heeft een eind gemaakt aan alle computerchips, waardoor de technologie is teruggeworpen naar het niveau van de Tweede Wereldoorlog. Amerika bevecht een nieuwe supermacht die het plan heeft opgevat om de hele wereld te veroveren. Met behulp van gigantische mechs wordt de strijd geleverd, waarin de speler als sergeant Power samen met zijn team van drie een belangrijke rol in speelt.

Steel Battalion: Heavy Armor maakt naast de Xbox-controller ook gebruik van Kinect. Met handbewegingen trek je de periscoop naar beneden, door te gaan staan steek je je hoofd uit het voertuig en als je voorover leunt kijk je door het raam van je mech. 

Waarom gaat dit spel slagen:
Door de gameplay zowel via de Xbox- als de Kinect-controller te laten verlopen biedt Steel Battalion: Heavy Armor een unieke ervaring in het shootergenre. Dit, gekoppeld aan de populariteit van het genre op zich, gaat er voor zorgen dat Steel Battalion: Heavy Armor naast de bestaande shooterfans ook een heel nieuw publiek aan zich gaat binden.

Waar kan het misgaan:
Het Kinect-systeem lijkt nog altijd niet in de harten van de hardcore gamers te kunnen komen. Het is dan ook maar de vraag of zij Steel Battalion: Heavy Armor gaan accepteren, kopen en spelen.